Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Областният управител поиска намаляване цената на водата
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 15.08.2022Коментари (1)986
©
По инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова се проведе днес работна среща на членовете на Асоциацията по ВиК с цел обсъждане на възможности за намаляване на потребителската цена на ВиК услугите, която от 01 август е 4,39 лв. с ДДС. На работната среща, водена от областния управител, присъстваха по-голямата част от кметовете и председателите на общинските съвети, както и ръководството на ВиК-Бургас.

"Водена съм от желанието чрез диалог да намерим най-доброто решение за жителите на бургаска област. Новата цена на ВиК услугите е непосилна за голяма част от населението и за това е важно да обединим усилията си и да намерим начини за намаляване цената на водата“, каза пред присъстващите областният управител Мария Нейкова. "Наясно съм, че инвестиции са необходими, но за реализирането им трябва да се търсят начини, които да намалят тежестта на населението“, допълни още проф. Нейкова.

Основните предложения, около които се обединиха присъстващите, е ръководството на ВиК-Бургас да преразгледа инвестиционния си план за отпадане на неприоритетни проекти, както и източниците за финансовото обезпечаване на реализацията му. До 05 септември директорът на ВиК-Бургас ще представи на кметовете и областния управител промененият формат на бизнес плана, предложения за намаляване на оперативните разходи, оптимизиране на програми и дейности, както и възможностите за осигуряване на финансови средства. При необходимост ще се проведе нова работна среща за разясняване на променения инвестиционен план. Проф. Нейкова даде указания на ВиК-Бургас ЕАД да подготви необходимите документи за кандидатстване за целево финансиране от "Български ВиК холдинг" EАД.

Общините да станат акционери във ВиК, преразглеждане решението на КЕВР, закриване на Асоциацията по ВиК, както и нормативни промени в сектора, бяха други предложения, чути в залата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ВиК-Бургас изработи успешно всички бургаски институции, които явно пак не разпраха нищо.И един съвет към областния управител: На ВиК-Бургас, не трябва да се предлага кищо, на тях трябва само да се разпорежда.На некадърните бургаски институции, трябва да се поиска сметка как да допуснаха това и за се накажат сурово.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: