Областният управител предостави имот за Българо-германски център за професионално обучение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:34 / 10.10.2022
887
С Решение №724 на Министерски съвет от 5 октомври 2022 г. сградата на "Булаир“ №10, в която до преди няколко години се помещаваха част от отделите на Регионална библиотека "П.К. Яворов“, се предоставя безвъзмездно на Министерство на труда и социалната политика. Инициативата е факт след положително становище от страна на областния управител проф. Мария Нейкова, дадено в отговор на мотивирано искане до Областна администрация Бургас. Целта е сградата бързо да намери нов стопанин, като заедно с това запази в някаква степен функциите си на културно и образователно средище. Искането до областния управител е за обезпечаване нуждите на Държавно предприятие "Българо-германски център за професионално обучение“ (ДП "БГЦПО“). Предприятието изпълнява публични задачи, свързани с обучението на безработни, тестване на иновативни подходи в професионалното обучение, дуално обучение. ДП "БГЦПО“ има ключова роля за постигане на целите на политиката по заетост в рамките на Националния план за действие по заетостта.

"Областна администрация Бургас не разполага с бюджет, който да обезпечи адекватната грижа за сградите държавна собственост. Затова опитваме в спешен порядък да намираме добри стопани. За мен е изключително важно това да бъдат други институции, а когато изпълняват и някаква идеална цел, тогава считам, че сме защитили и удовлетворили максимално обществения интерес “,  коментира проф. Нейкова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).