Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Областният взе мерки срещу шума по време на летния сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 13:57 / 24.04.2014Коментари (2)1069
©
Във връзка с наближаването на активния туристически сезон, както и с намерението на жителите от общините в Бургаска област и на туристите да се предложи комфортна и спокойна почивка и с оглед разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда, Наредба №6 от 26.06.2006г. за показателите за шум в околната среда, отчитащи степента на дискомфорт през различните части на денонощието, граничните стойности на показателите за шум в околната среда, методите за оценка на стойностите на показателите за шум и на вредните ефекти от шума върху здравето на населението и действащите на територията на общините наредби за опазване на обществения ред, областния управител на област Бургас Павел Маринов разпореди кметовете на общините да предприемат съгласно закона следните действия:

Съобразно чл. 16 а от Закона за защита от шума в околната среда кметовете на общините от областта да не допускат работа и зареждане на обекти за производство, съхраняване и търговия, разположени в многофамилни жилищни сгради, за времето между 23,00 и 7,00 ч., както и озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения, разположени в жилищни зони и курорти, за времето между 23,00 и 7,00 ч.

По силата на чл. 22 от Закона за защита от шума в околната среда кметовете на общини или упълномощени от тях длъжностни лица упражняват контрол за спазване на правилата и нормите за изпълнение на строежите по отношение на шума, излъчван по време на строителство, упражняват контрол за спазване изискванията на този закон в тихите зони и урбанизираните територии и упражняват контрол за спазване изискванията на чл. 16 а. При необходимост от извършване на измерване на нивото на шума контролът се осъществява съвместно с регионалните органи на Министерството на здравеопазването.

С оглед на предстоящия туристически сезон - лято 2014, следва стриктно да се контролира спазването на показателите за шум в околната среда, отчитащи степента на дискомфорт през различните части на денонощието при всякаква дейност на територията на общината, която представлява източник на шум. При установяване на показатели над нормативно установените и допустими предели на нарушителите да бъдат налагани предвидените за това административни наказания и принудителни административни мерки, се казва в разпоредбите на областния управител.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.04.2014 г.
0
 
 
Ако имате проблеми с шум, музика, тормоз, терор от заведение, ресторант, кафе-аператив, кръчма, маси за сервиране пред заведения за хранене и развлечения или така наречения локален източник на шум и не може да спите, не може да си чуете собствените мисли, не може да си чуете телевизора защото отвън дъни мазна чалга. Не сте единствен в България с този проблем. Вижте тук: https://mravka1.wordpress.com/
0
 
 
Дано се спазва и не остане написано на хартия
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: