Обновяват знакова бургаска сграда

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:07 / 05.05.2021
971
Във финална фаза навлезе реставрацията на красивата бургаска сграда с адрес ул. "Вола“ №1. Тя е построена през 1902 г., а от 1984 г. притежава статут на единична архитектурно- строителна недвижима културна ценност.

Сградата връща предишния си блясък чрез активността на нейните собственици, с административната подкрепа на Община Бургас и финансиране от Оперативна програма "Региони в растеж“. В изпълнение на одобрения инвестиционен проект са въведени следните енергоспестяващи мерки: топлинно изолиране на външни стени, под и покрив, подмяна на дограма и осветителни тела. Изпълнени са изискванията на Националния институт за недвижимо културно наследство за възстановяване и реставриране на богатата архитектурно-пластична украса по южна и западна фасада, а предложеното цветно решение е допустимо и в хармония с това на околното застрояване. Извършено е също така укрепване на основите на сградата.

"През последните години Бургас рязко промени и подобри своя облик, ставайки все по-привлекателен. Щастлив съм, че нашите усилия са подкрепени от гражданите. Сигурен съм, че всички се гордеем с града си и искаме да го оставим на следващите поколения по-красив и развит, отколкото бе завещан на нас. Затова благодаря на всички ви за личните усилия! Все по-често виждам реставрирани стари сгради, за които собствениците дори не са търсили външна помощ, а са се справили съвсем сами. Имаме още много работа в тази посока, но сме на прав път. А гостите на града могат да бъдат сигурни, че с всяка следваща година ще продължим да ги изненадваме приятно!“, каза кметът Николов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Да хванеш 120 кг шаран в Бургас и да ти излезе солено
Уникални кадри от нашето море
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).