Оборотна чалготека къса нервите на бургазлии! Има ли решение на проблема?

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:47 / 12.05.2021
2893
Една от най-оборотните бургаски дискотеки "Планета Пайнер Клуб", намираща се в момента до Старата поща, подлудява живущите в съседство. Жителите са събрали подписка, изпратена до редица институции, с молба за отнемане на разрешителното на питейното заведение и такова да не бъде издавано след това, научи Buragas24.bg.

Гневните съседи на чалготеката твърдят, че от 12 години са подложени на непрестанен тормоз и напрежение. Налагало се ден през ден да звънят на полиция, неведнъж са изпращали сигнали до РЗИ и Община Бургас. По думите им от УКОРС са провели безрезултатни опити за разговор и с управителя на заведението.

"Когато "Планета Пайнер Клуб", с вход откъм ул. "Цар Иван Шишман", работи от 22.00 до 6.00, е невъзможно по никакъв начин да се спи или почива. Посетителите й отиват или излизат в явно нетрезво или неадекватно състояние. Пият по улиците, след което чупят шишета в стените на сградите, рушат водосточните тръби на сградите, огледалата на МПС и/или др. части, викат, крещят с все сила, започват побоища и всички произтичащи от това нецензурни, неморални и незаконни действия. Най-тежко, страшно и непоносимо положение настава, когато някоя наша родна попфолк звезда гостува, за да изнесе поредния си "бляскав" концерт", гневят се комшиите на поп-фолк дискотеката.   

"Освен че плащаме съвестно своите данъци, ние трябва да заплащаме и за всички наши счупени и разбити водостоци, огледала на МПС и/или др. части, врати и мазилки по сгради. Дворовете и входовете на сградите ни се превръщат в контейнери за неразделно събиране на стъклени и пластмасови шишета за алкохол. И така през всичките тези 12 години. Ние не искаме да ни се налага да правим ремонти на домовете и автомобилите си всяка седмица.

Ние искаме и имаме право това място да бъде тихо, безопасно и нормално за живот, както подобава на един истински европейски град, още повече, че през тези години Бургас е печелил и приза "Най-добър град за живеене в България", добавят подложените на повече от десетилетие тормоз бургазлии. Те предлагат да се намери място за заведението извън жилищен район. И дават за пример плажната ивица, където клиенти на въпросната дискотека, да могат да се забавляват без да пречат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).