Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Община Бургас изпраща със задоволство летния туристически сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 15:38 / 27.09.2013Коментари (1)1857
© Impact Press Group
Община Бургас със задоволство изпраща летния туристически сезон. Това каза Силвия Несторова, специалист "Туризъм" в новообразуваното общинско туристическо предприятие по повод международния ден на туризма, който се отбелязва днес.

"Този туристически сезон може да го изпратим с добри чувства и с усмивка, защото има ръст на туристи. Бургас е посетен от повече хора и повече хора научиха за нашия хубав град. За това посрещаме Международния ден на туризма със самочувствие. Радостното е, че идват и все повече туристи, които се интересуват от културната ни програма и археологическите обекти и проучвания. Друга добра тенденция е, че близо 25 % са туристите, които са били настанени във висококатегорийни хотели. Като цяло ръстът на общия брой туристи е 5 %", каза Несторова.

Тя допълни, че тази година Бургас е посещаван и от туристи, които последните години не са били активни гости на страната ни. Като такива тя посочи туристи от Скандинавските страни, има връщане на туристи от бившите социалистически страни като Чехия, Словакия, Полша. Увеличени са посещенията и на гости от арабските страни. Ръстът на руски туристи в Бургас е постоянен и към момента около 8 хиляди са руските граждани, които пребивават постоянно в Бургас. Освен това се забелязва ръст и на местата за настаняване, а и все повече от заетите в туризма излизат на светло. За това е допринесъл и фактът, че туристическата такса е останала непроменена от миналата година. От месец септември тази година в Община Бургас вече функционира и общинско предприятие "Туризъм", което показва ролята на бранша и вниманието, което общинското ръководство отделя на развитието му.

"Нашите амбиции са наистина да заработим като голямо предприятие, събирайки под един покрив всички инициативи и атракции, които общината организира и подготвя за следващия туристически сезон - посещенията на остров "Света Анастасия", "Аква Калиде", бъдещият подземен град. Ще предлагаме разнообразни услуги като резервации за хотелско настаняване, екскурзоводско обслужване и всичко във връзка с нарасналите нужди на нашите гости", каза Несторова.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Georgi Grebenarov
премахни филтъра

0
 
 
Дайте малко цифри,а не само проценти.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
24 май: Ден на славянската писменост и култура
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: