Община Бургас организира кръгла маса по въпросите на културния туризъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:52 / 12.07.2011
816
Кръгла маса на тема "Културен туризъм - предизвикателства и възможности" ще се проведе в Културен център "Морско казино" в Бургас на 15 юли /петък/. Срещата се организира по инициатива на Община Бургас със съдействието на Министерството на културата и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Дискусията е с начало 10.30 ч. и е организирана в два тематични панела. По време на първия ще бъдат разгледани въпроси, свързани с туристическата реклама на България и културния туризъм у нас, археологическото наследство като туристическа атракция и възможностите, които предоставя религиозният туризъм. Вторият панел е от 13.30 ч., като в рамките на него ще бъдат презентирани конкретни примери от опита на българските общини.

Участие във форума ще вземат Иво Маринов - зам.-министър, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, д-р Тодор Чобанов - зам.-министър, Министерство на културата, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев, Ирина Савина - зам.-кмет в Столична община. Община Бургас ще бъде представена от зам.-кмета по култура Йорданка Ананиева, зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев, представители на отдел "Туризъм".

Срещата ще бъде открита от кмета Димитър Николов. Поканени за участие са още областният управител на Бургас, представители на всички общински администрации в областта, местни туристически браншови организации, културни и учебни институции, народни представители.

Срещата е отворена за всички с интерес към темата.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ръст на предложенията за работа в София, Пловдив, Варна и Бургас
Криминален тип от "Победа" загази за пореден път
Каква е продължителността на живота в Бургаско?
Решават15-годишен проблем на село Димчево
Теренът на Пясъчния фестивал става циркова арена
В морската градина на Бургас вече ще е по-светло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).