Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Община Бургас получи две награди за социалната си политика
Автор: Екип Burgas24.bg 10:28 / 12.06.2017Коментари (0)1311
©
Община Бургас получи две награди от Национален алианс за социална отговорност - представител на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), по време на Националния форум/изложение "Социални услуги, заетост, развитие".

Те са присъдени на Център за обществена подкрепа - за добри практики и междуинституционално сътрудничество, както и на Мая Казанджиева, директор на дирекция "Здравеопазване и социални дейности" в Община Бургас - за личен принос в развитието на националното партньорство и социалните услуги.

От 06.06.17 до 09.06.17 г. в гр. Варна, к.к. Златни пясъци, се проведе Национален форум/изложение "Социални услуги, заетост, развитие". Организатори бяха Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Община Варна и Национален алианс за социална отговорност (НАСО).

Целта на форума бе да даде трибуна и възможност за представяне на самите социални услуги, техните екипи и възможностите на техните ползватели, и чрез добър опит да очертае основните посоки на тяхното бъдещо развитие.
Програмата на форума включваше много възможности за национални и европейски партньорства, обмен на добри практики, дискусии и формиране на препоръки по европейски и национални политики, възможности за поставяне на въпроси, получаване на отговори и много други.

В рамките на програмата бяха включени няколко дискусионни панела, както и изнесена приемна на Министерството на труда и социалната политика. Водещ фокус на програмата бяха темите за социални услуги, заетост на хората с увреждания на отворения пазар на труда с поглед към развитието на социалната сфера, подкрепяща личностното развитие на хората, имащи нужда от подкрепа. Разгледани бяха и традиционно предизвикващи интерес теми, като отговорностите на местните власти и партньорствата с тях за подкрепа развитието на заетост, социални услуги и социално включване, европейско и национално партньорство, работа по Европейски семестър.

Форумът включваше и изложение на социалните услуги чрез изложбена площ, с цел представяне на добри практики, обмен на опит и развитие на изкуството в социалните услуги, като способ за развитие на трудови умения и възможности за социално предприемачество.

С цел резултатност на дискусиите и бъдещо ползотворно партньорство, в дните на форума съвместно работеха ръководства, представители и експерти на всички институции, организации и заинтересовани страни: Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Национално Сдружение на Общините в Република България, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Национален алианс за социална отговорност, общините и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: