Община Бургас първа в България прилага Закона за етажната собственост

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:46 / 05.08.2009
2062
Община Бургас е първата в България стартирала приложението на Закона за етажната собственост, обявиха на съвместна пресконференция кмета Димитър Николов и омбудсмана на града Таню Атанасов. Всички необходими норнмативни документи са включени в специална книжка, която ще бъде предоставена на всички териториални дирекции, домоуправители и граждани конкретно ангажирани с управството на жилищни сгради. 

Една голяма част от жалбите постъпили в местната администрация са имено тези свързани с етажната собственост. "Сега вече и благодарение на Закона проблемите ще се решават много по-бързо", заяви кмета Димитър Николов.

Ежедневните битови проблеми тормозят много повече гражданите отколкото всички други проблеми, каза от своя страна омбудсмана на Бургас Таню Атанасов, като назова конкретни примери. "Този Закон дава две възможности - Общо събрание да се обяви в съответната общинска администрация или собствениците да изградят Сдружение, имащо статут на юридическо лице, регистрирано в съответното кметство", поясни омбудсмана.

Новият закон за етажната собственост създава значително по-добра база за регулиране на отношенията между съсобствениците и наемателите на етажната собственост според обществения посредник. "Законът за етажната собственост няма да допусне да бъде в услуга на монополисти като Топлофикация, Енергоразпределение и др., тъй като всяко решение става със съгласието на всички собственици", допълни още Атанасов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво имаше в куфара пред РЗИ в Бургас!
Извънредно: Отцепиха района около РЗИ – Бургас!
Последни данни от изборите в Бургаско!
Към 8 часа: ГЕРБ печели изборите в Бургаско, Възраждане е втори
Първи данни за избирателната активност в Бургаско!
Прецедент в Бургас: Председател на изборна комисия избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).