Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Община Бургас вече разполага с машина от най-висок клас за дезинфекция
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 31.07.2020Коментари (0)881
Община Бургас закупи машина от най-висок клас за дезинфекция и дезинсекция на градски райони, паркове, заразени и наводнени райони. Тя вече е на разположение на Дезинфекционна станция и след направените успешни тестове, ще бъде пусната в експлоатация.

Машината е от новите разработки на италианската марка "Ламборгини" и може да изпълнява различни функции, като в същото време обработва голяма площ с изразходване на по-малко количество препарат в сравнение с други.

Новият апарат ще се използва за пръскане на дървета в градските зони против гъсеници на бялата американска пеперуда, кестенов молец, листна и щитоносна въшка. Другото нейно приложение включва пръскане против вредители, опасни за човешкото здраве, като кърлежи, комари, бълхи и други насекоми.

Едно от най-важните приложения на машината е извършването на дезинфекция на открити пространства, където преминават повече хора. Тази нейна функция ще е от голяма полза в прилагането на мерките против разпространението на Covid-19.

Богатите техническите характеристики правят агрегата за дезинфекция и дезинсекция изключително ефективен. Основната глава, която разпръсква препарата в атмосферата, разполага с 5 дюзи. Останалите типове машини са снабдени с най-много 4. В хоризонтално положение главата може да се движи на 300 градуса, а във вертикално - на 270. Управлението се извършва от оператор дистанционно.

Съществува и възможност апаратът да работи в автоматичен режим, който позволява движение на основната глава от 30 до 240 градуса. За по-прецизна дезинфекция се използва специален пистолет за обработка на различни повърхности като пейки, катерушки и алеи в градските паркове.

Дезинфекционната машина има резервоар с обем от 300 литра, който позволява да бъдат обработени 550 - 600 декара с едно зареждане.

Генераторът може да работи както в режим на пръскане със студен аерозол, така и в режим на ултра малообемно пръскане с големина на капките от 20 до 40 микрона. Това позволява аерозолът да се носи дълго време във въздуха и да обхване големи площи.

Дезинфекционна станция - Бургас започва работа с новата машина още днес с обработка на парковете в комплексите "Изгрев" и "Славейков".

Освен на открито, екипите на дружеството извършват дезинфекция и в закрити пространства като детски градини, училища, социални заведения. За тази цел Дезинфекционна станция - Бургас използва 4 електрически генератора, които разпръскват аерозол под формата на студена мъгла.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: