Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общината: Гордеем се със Spirit of Burgas, даваме не повече от 10% от общия бюджет на фестивала
Автор: Екип Burgas24.bg 12:54 / 24.07.2013Коментари (5)4360
© Burgas24.bg
От Община Бургас реагираха на публикацията ни от сутринта, когато наш читател нападна, дноякъде ргументирано, фестивалът Spirit of Burgas. Наш репортер разговаря с Весела Йорданова, Директор на дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността". Ето какво сподели тя:

Обикновено спазваме принципа да не коментираме анонимни писания, но този вид тенденциозна критика на Spirit of Burgas така или иначе започна още при първото му издание и продължава до днес. Такова писмо до медиите от анонимен автор винаги се изпраща броени дни преди фестивала и в него винаги като акценти присъстват шума, мръсотията и "унищожаването на пясъчните дюни".

Да, съгласна съм, че Spirit of Burgas предизвиква неудобство на няколкостотин човека, но хиляди други му се радват. Правим всичко възможно да овъзмездим по някакъв начин неудобството, което причиняваме, което, повярвайте ми, никак не е лесно.

Да, достъпът до Централния плаж е ограничен за няколко дни, но нека ви припомня още нещо - това е единственият плаж в страната, който предлага безплатно чадъри, шезлонги и спортни съоръжения на бургазлии и гостите на града. Това се случва благодарение на усилията и желанието на Община Бургас.

Да, като всеки друг фестивал, посещаван от хиляди хора, и Spirit of Burgas произвежда отпадъци. Но са стараем и успяваме няколко часа след последното изпълнение да направим така, че нито по плажа, нито в центъра на града да остане някакво солидно замърсяване.

Да, и ние като Община участваме във финансирането на това огромно начинание. Но парите, които се внасят ежегодно, представляват не повече от 10% от общия бюджет на фестивала и са с одобрението на Общински съвет. А тази година даваме два пъти по-малко от сумата, с която подкрепихме фестивала през 2012-та. Доста пари отделяме ежегодно и за провеждането на "Бургас и морето" - друг фестивал, с който се гордеем и който е с много по- малко посетители - но не съм чула това да е възмутило някого толкова много.

Spirit of Burgas е проверяван от всички възможни контролни органи всяка година. Парите, с които Община Бургас участва, са одобрени от Общинския съвет. Данъчните служители със сигурност проявяват интерес към отчетността на фестивала, тъй като ежегодно мобилни екипи са дежурни във фестивалните дни и проверяват всяка една търговска дейност там. Фестивалът си има мениджърски екип, който сключва договори с подизпълнители и спонсори и носи отговорност за това. Интересите на Община Бургас са гарантирани, тъй като освен индиректните ползи за бизнеса, според договора тази година в общинския бюджет ще постъпят средства от реализираните приходи на организаторите.

Много пъти сме казвали и много професионални гилдии са се съгласили с нас, че Spirit of Burgas носи ползи на града. От него печелят превозвачи, ресторантьори, хотели и квартири, хранителни магазини, питейни заведения, търговци на сувенири, дрехи и др. И най- вече - името на Бургас попадна в европейските фестивални класации и става познато на хиляди музикални фенове от цял свят. Аз лично се гордея с това.

Прочетох забележката, че можело с парите за Spirit of Burgas да строим детски площадки и велоалеи. Да, наистина можеше, но Община Бургас съумя едновременно да намери пари и за детските площадки, и за велоалеите, и за фестивала.

Spirit of Burgas е сред проектите, които спокойно можеше да не случат въобще. Можеше просто да кажем, че е много сложно и не желаем да се ангажираме с него. Ние обаче решихме да се впуснем в това предизвикателство и смятам, че до този момент Бургас е спечелил много повече, отколкото е загубил покрай фестивала.

Въпреки това, ако мнозинството бургазлии решат, Община Бургас е готова да спре този проект и организаторите да го пренасочат към някой друг град в България, каквито интереси е имало неведнъж. Убедена съм, че много биха му се зарадвали.




Още по темата: общо новини по темата: 13
29.07.2013 »
28.07.2013 »
28.07.2013 »
28.07.2013 »
27.07.2013 »
24.07.2013 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Todor Dinew
премахни филтъра

+1
 
 
лошото е че вече не е това ковто беше а едно софийско лайно на морето
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Лято 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: