Общината почиствала по график невралгичните точки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:59 / 29.09.2015
826
Община Бургас изпълнява проект за изграждане на отводнителни канали в кв. "Лозово". Това каза в интервю Галина Байчева, началник на Отдел "Управление при кризи и ОМП" към общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност". С решение на МС, проектът е финансиран от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и е за изграждане на отводнителни канали на най-заливаемите улици "Ружа", "Роза" и "Димитър Николов" на територията на квартал "Лозово".

"В момента се извършват строителните дейности там. Има малко забавяне, защото трябва да се правят допълнителни домови отклонения, но проектът продължава. Надяваме се, че до края на годината ще бъде реализиран и завършен, така че да сме по-спокойни за водните количества, които заливат квартала", посочи Байчева.

"Нямаме на територията на нашата община наши язовири, които са опасни, които да преливат и да не са контролируемо изпускани", обясни специалистът. По нейните думи, язовир "Маринка", който беше в предаварийно състояние, вече е изведен от експлоатация, така че той не е опасен. "Но има частни държавни язовири, които другите органи трябва да контролират как се изпускат", разясни Байчева.

Тя допълни, че Общината почиства по график невралгичните точки. "Не оставяме деретата да бъдат запълнени с боклуци. Но хората, които живеят покрай деретата, не мислят същото. Седмица - две след като са минали групите за почистване, виждаме изхвърлени строителни и битови отпадъци, отпадъци от животни. Въпреки че има забранителни табели, кметовете непрекъснато ги предупреждават и глобата е 5000 лева, много хора не се замислят. Ние го правим за тях. Наскоро обикаляхме всички дерета, които сме почистили и виждаме, че недобросъвестни хора си изхвърлят отпадъците. Дори и сега растенията от градините са изхвърлени някъде в деретата, което налага отново почистване", посочи тя.

От Общината следят непрекъснато метеорологичната обстановка. "Ние получаваме информация от Хидрометеорологична обсерватория и когато има такава опасност качваме тази информация на сайта на община Бургас", обясни Байчева. Тя каза, че ще има валежна обстановка. "Не са преминали опасностите, но това са нормални есенни явления. По-хубаво е хората да очакват да се случи по-лошото и то да не се случи", категорична бе тя.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).