Общината с проект за преобразяване на двора в ОУ “Елин Пелин"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:52 / 16.02.2015
948
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Бургас има пакет от готови проекти, с които да кандидатства за финансиране по оперативните програми на ЕС през новия програмен период 2014 - 2020 г. Един от тях е за цялостна реконструкция на двора в ОУ "Елин Пелин", к-с "Меден рудник".

Днешното състояние на тази територия е лошо - напукани настилки, разрушени огради и спортни уреди, изпочупени седалки. Изготвеният проект предвижда пълно обновление на двора и приспособяването му за използване от хора с увреждания.

Една от важните дейности е подмяната на всички настилки. Спортните площадки ще са със съвременно ударопоглъщащо покритие, като по този начин ще се намали възможността за травми при децата. Обновеното дворно пространство ще разполага с три игрища за баскетбол, по едно за волейбол и минифутбол, нова лекоатлетическа и две площадки за фитнес на открито. Предвижда се изграждането на отделна комбинирана спортна площадка за хандбал и минифутбол, която ще бъде под покрив в екологичен стил.

Има подходяща зона за обособяване на площадка за безопасност на движението. Там децата ще се запознават с правилата за движение.

На територията на просторния двор има добре развита зелена система. Тя ще се запази и обогати. Училището разполага с уникална сцена за арт и сценични изкуства, която отдавна е неизползваема. Тя също може да се върне към живот с изграждането на места за сядане, перголи за засенчване и нови парапети.

Зад сцената има съществуваща, но недоизградена зона за отдих и игра. Тя се състои от три тераси, покрити с трева. Най-долната ще се покрие с ударопоглъщаща настилка, така че да може да се използва и при влажно/кално време. Ще се поставят пейки, ще се възстановят алеите, водещи към тази зона. Това ще даде възможност на възпитателите да провеждат занимания на открито, а на децата да прекарват повече време на чист въздух.

За изработването на този проект бе осигурено европейско финансиране по BG161PO001/5-02/2012/029, "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014- 2020 г.", Оперативна програма "Регионално развитие" 2007- 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Забележки и предложения можете да изпращате на адрес: t.tsaneva@burgas.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).