Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общински съветници искат анулиране на последната сесия на местния парламент!
Автор: Иван Сотиров 12:42 / 28.01.2022Коментари (1)1561
©
Общински съветници от ПП "Средна европейска класа“ и от "Движение България на гражданите“ поискаха от областния управител Стойко Танков да отмени състоялата се на 25 януари сесия и да я насрочи отново.

Причина за това са многобройните сривове на електронната платформа, която осигурява възможността за провеждане на онлайн заседание. За кошмарното онлайн заседание Burgas24.bg вече информира. Както съобщихме на 25 януари системата постоянно отказва, заради което мнозина от съветниците не успяха да защитят своите позиции по различните докладни  или да гласуват.

Според проучване на съветника от ВМРО Георги Дракалиев се оказа, че в протоколите се е стигнало до скандална подмяна на резултатите от гласуването поне по една от докладните. Става въпрос за отдаване под наем на общинско арт-кафе, което е разположено в новото културно пространство на ул. "Алеко Константинов“. Според съветниците от "Средна европейска класа“ условията на наема облагоделстват бъдещия наемател за сметка на всички останали съдържатели на подобни заведения в района. Ето защо по време на сесията Георги Събев, Христина Секлемова, Кирил Начев, Росен Топкаров и Красимир Калудов гласуваха с "въздържал се“, но в проколите е отчетено, че са гласували със "ЗА“.

"Подадохме с колегите от ДБГ сигнал до областния управител, за да го известим за тежките нарушения по време на заседанието на общинския съвет. И най-озадачаващо е, че грешките са изцяло в полза на вносителите на докладните. Не смеем да мислим какво изкривяване на гласуването може да се случи, ако приемането на бюджета премине в онлайн форма със същата платформа. Настояваме последната сесия да се проведе отново, за да бъде възстановена справедливоста ", коментират съветниците то ПП СЕК

Те държат предстоящите заседания да се провеждат присъствено, ако се наложи отново в спортна зала "Бойчо Брънзов“ при спазване на всички необходими противоепидемични мерки за дистанция, предпазни маски и дезинфекция.

Изглежда абсурдно, че всеки гражданин може да посети кафене или да ползва градския транспорт, а съветниците не могат за заседават на разстояния два метра едни от друг – категорични са Георги Събев, Христина Секлемова, Кирил Начев, Росен Топкаров и Красимир Калудов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: