Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общински съветници поздравиха пенсионерските клубове по случай Бабинден
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 21.01.2019Коментари (0)1631
По традиция общинските съветници от Бургас уважиха тържествата на пенсионерските клубове по случай 21 януари – Ден на родилната помощ. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките.

Общинският съветник Лиляна Драгоева уважи поканата на един от най-многобройните клубове в града - този на комплекс "Зорница“. Освен характерните за празника ритуали, жените бяха подготвили и специална фолклорна програма.

Клуб "Надежда“ в кв. Крайморие с председател Мариана Стоянова бяха уважени от съветниците Пеньо Мечков, Петя Гънева и Лиляна Драгоева. Те поздравиха задружния дамски колектив в присъствието на главен експерт Мария Трифанова и обсъдиха предстоящите инфраструктурни проекти за квартала, както и такива от социално-обществен характер.

Както всяка година много колоритно и емоционално бе тържеството на двата пенсионерски клуба в квартал Долно Езерово – "Вая“ и "Тракия“. Димитринка Буланова и Стефан Колев присъстваха на "Бабуване“-жени, облечени в народни носии пресъздадоха ритуала "прикаждане" и "измиване на ръцете на бабата".

Димитринка Буланова традиционно се включи и в празника на клуб "Банево“, където се проведе и забавна викторина "Познай и ме вземи“, както и конкурс "Мис Баба“, с награди, предоставени от общинския съветник. 

Карамфилка Апостолова присъства на празника, организиран в пенсионерския клуб в с. Брястовец, а колегите й Виолета Илиева и Николай Иванов бяха сред гостите на пенсионерските клубове от бургаския комплекс "Лазур“. Директорът на Пристанище "Бургас“ и общински съветникн Диян Димов бе част от Бабинден, организиран от пенсионерския клуб към порта.

В бургаското село Равнец представителите на местния парламент Георги Кузманов и Димчо Грудев, заедно с кмета Христо Колев пожелаха на дамите да са все така сплотени, с усмивки на лице и да се радват на много внуци.

За всички клубове бяха осигурени подаръци и почерпка за празника от групата на общинските съветници от ГЕРБ-Бургас.

В Деня на родилната помощ членове на ГЕРБ за поредна година посети АГ отделението в МБАЛ-Поморие. Д-р Милена Енева  поздрави д-р Попов и екипа от акушери от името на структурата и им пожела да продължават да вършат своята отговорна и благородна работа със същата всеотдайност, както и да се раждат все повече бебета в отделението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: