Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общински съветници заровиха нос в един сериозен и миризлив проблем на Бургас
Автор: Иван Сотиров 11:17 / 10.09.2021Коментари (2)4404
© Burgas24.bg
Общински съветници от ДБГ обърнаха внимание на проблем, свързан със сметопочистването на Бургас, научи Burgas24.bg. Става въпрос за препълнени контейнери за смет и разпилени около тях отпадъци. В парковете ситуацията е не по-различна – боклуците "извират" от поставените кошчета за смет.

Ето какво гласи докладната записка:

Проблемът, с който бихме искали да ви запознаем е ежедневие вече доста време. Той видимо се изостри след като бяха подменени всички контейнери за битови отпадъци и кошове за смет, на територията на град Бургас. Проблемът вече е огромен и е пред очите ни всекидневно. Става въпрос за почистването и поддържането на контейнерите за битови отпадъци, включително и подземните такива, кошовете за смет по главните улици на град Бургас, както в парковете, градинките, детски площадки, спортни съоръжения и зелените площи на територията на всички жилищни комплекси на територията на града. Всяка сутрин, преди да бъдат почистени споменатите места всеки бургазлия или гост на града, може да се натъкне на отвратителна гледка, разхождайки се близо до обозначените за събиране на отпадъци места. Препълнени контейнери и кошове, разхвърляни боклуци, преместени пейки и потъпкани тревни площи, огради "украсени“ с бирени кенчета и т.н.

Проведохме няколко срещи с граждани от всички бургаски квартали и тяхното мнение е, че този проблем съществува на територията на целия град, без изключение от района и като основна причина за това посочват намаляването броя на контейнерите. Хората ежедневно се отвращават от вида на местата за изхвърляне на отпадъци и изразяват тотално несъгласие с начина, по които изглеждат те. Главните улици, парковете, градинките, детските площадки, спортните съоръжения и зелените площи поемат огромен брой хора през летните месеци, а някои от тях и не само през лятото. Контейнерите и кошовете не успяват да поемат обема на генерирания отпадък и той свободно "извира" от тях и бива разпръснат от птици и в нередки случаи от клошари или групи от малцинствата. При появата на новите контейнери за събиране на битови отпадъци, много от старите точки за събиране на смет бяха заличени, а това доведе до намаляване на техния брой, в следствие на което се стигна до там, че в гъсто населени райони количеството на контейнерите да бъде крайно недостатъчно, за да поеме "произведения“ отпадък.

В бюджета на Община Бургас за 2021 има заложени над 19 милиона лева за почистване, които според експерти би трябвало да са достатъчни местата за събиране на отпадъци да не изглеждат по този начин. След няколко месеца ще ни предстои да разглеждаме бюджет 2022, а за да бъдат предвидени оптимални действия за недопускане на горе описания проблем отново през 2022, то е необходимо да се анализира внимателно ситуацията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.09.2021 г.
0
 
 
Обвиняват гларуси и котки ,че замърсяват. А защо не виждате гнусотиите на хората. Конкретно - вчера точно срещу спирката на болницата, до павилионите мъж си свали панталоните, свърши си "голямата работа", стана и си тръгна./не беше бездомник или клошар/. И това е ежедневие.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: