Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общински съветник: Девизът на Бургас не трябва да е еднодневка
Автор: Екип Burgas24.bg 13:40 / 29.09.2014Коментари (0)898
© Burgas24.bg
Общинският съветник Руслан Карагьозов е един от 28-те вносители на докладна записка за съставяне на комисия за избор на девиз на Бургас. Докладната ще бъде разглеждана на предстоящото заседание на общинския съвет. Според Карагьозов както повечето големи и извести градове, които имат свой девиз е редно и Бургас да има такъв, който да изразява неговата същност. Това ще и целта на бъдещата временна комисия, която ще е съставена не само от представители на общината и общинския съвет, но и от общественозначими, утвърдени личности от различни сфери, които живеят и работят в Бургас.

"Този девиз трябва да е нещо, което да остане във времето. Не е целта да се направи девиз, който да е еднодневка, да е смешен или пък хората да не го приемат и да го пренебрегват", каза Карагьозов.

На въпрос дали бъдещето изречение трябва да изразява историята на Бургас и неговото бъдещо развитие Карагьозов каза, че би могло да се погледне и по този начин.

"Моята цел е да съберем хора от най-различни сфери, за да може да се избира, да се съчетаят различни идеи, за да се постигне нещо хубаво. Няма да бъде направен девиз, който е направен просто, за да се каже, че избраната комисия уж си е свършила работата. Няма да се получи това, което стана с рекламния клип на туризма в България. Това няма да се случи тук", каза Карагьозов.

На въпрос дали по някакъв начин ще се прави широко допитване или проучване на общественото мнение, Карагьозов отговори, че не винаги подобни проучвания дават резултат, а и се получават недоразумения. В тази връзка той припомни допитване правено в страната според, което се оказва, че Христо Стоичков е по-известен от Левски.

"Така че общественото мнение го залагам на хора, на малцинството, което дава правилните решения, с които да се съобрази мнозинството, а не обратното", каза Карагьозов, визирайки бъдещият избор на общественозначими бургазлии, които ще влязат в комисията по избор на девиз на Бургас.

Предложението на авторите на докладната е бъдещата комисията да се състои от 15 члена и да вземе решения с мнозинство повече от половината от членовете си. Предлага се в състава на комисията да влязат 7 общински съветници, четирима представители на общинска администрация и четирима обществено значими граждани. Срокът в който те трябва да изберат девиз на Бургас е половин година.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: