Общински съветник: Лошата организация на Фестивала на рибата уронва престижа на Бургас!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:10 / 10.10.2018
3345
Фестивал на рибата и виното, който се проведе преди дни в Бургас, възмути стотици в социалните мрежи. Основните коментари бяха, че центърът на града е заприличал на селски панаир. Очакванията за предлагане на изобилие от рибни продукти са попарени - вместо морска храна на "Тройката" са цвърчели кюфтета и кебапчета.

Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет Бургас Живко Табаков също е останал разочарован от организацията на фестивала. В писмо до Общинска администрация той изразява мнението си, че създалата се ситуация е крайно неприемлива -  уронва се престижът на Бургас и се хвърля петно върху иначе добрия замисъл на фестивала, пише в писмото Табаков, установи справка на Burgas24.bg.

"В дните от 5 до 7 октомври 2018 г. на площад "Тройката" в Бургас се проведе "Фестивал на рибата и виното", като за организиране на проявата Общински съвет гласува 20 хиляди лева. Събитието бе промотирано като място, на което бургазлии и гости на града могат да се насладят на прясно уловена риба и да опитат от селекцията на най-добрите български вина, а една от основните цели на мероприятието бе да спомогне за удължаване на сезона.

В първите часове на фестивала обаче медийното и фейсбук пространство бе "залято" от недоволство относно липсата на риба и лоша организация. По-късно директорът на БАБХ-Бургас съобщи пред бургаска медия, че служители на Агенцията са установили да се пекат сатленки с изтекъл срок на годност. Следствие на това общо 48 кг кайма е била конфискувана. В същото време соченият за организатор на фестивала Георги Енчев, от директора на отдел "Култура" в Община Бургас, оправда временното отсъствие на риба със спънки от страна на Агенцията по безопасност на храните", счита Табаков.

Ето какви въпроси отправя един от най-дейните общински съветници в местния парламент:

* Кой е основният организатор на "Фестивала на рибата и виното" 2018 г. и каква сума е разходвана за провеждането на мероприятието?

* Защо директорът на отдел "Култура" г-н Петър Парушев твърди, че организатор на фестивала е фондация "Георги Енчев", а в официалното прессъобщение на Община Бургас като основен организатор се посочва самата Община?

* Имало ли е участие на фондация "Георги Енчев" във "Фестивала на рибата и виното" и под каква форма? В рекламно-информационните табла действително присъства името на фондацията, но не става ясно каква е функцията й.

* Отправяла ли е Община Бургас официална покана към фондация "Георги Енчев" и какво е било съдържанието й?

* Отправяла ли е Община Бургас официални покани и към други фондации с идентична дейност, за да помагат или организират "Фестивал на рибата и виното"?

* Провела ли е Община Бургас конкурс с предмет: Организиране на "Фестивал на рибата и виното" 2018 г. Ако е имало конкурс - по какъв критерий е избрана точно тази фондация и в какви договорни отношения е тя с Община Бургас?

* Чия е концептуалната идея за фестивала - на Община Бургас или на фондация "Георги Енчев"? Има ли такава и кой отговаря за нейното реализиране?

* Колко бургазлии и туристи е успял да привлече Фестивалът? Какви са постъпленията от туристически данък по време на Фестивала и отбелязва ли се ръст спрямо предходната година?

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).