Общински съветник пита ВиК качествена ли е водата от язовирите "Порой“ и "Ахелой“

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:38 / 10.12.2020
1836
Общинският съветник Георги Дракалиев е изпратил писмо до директора на "ВиК“ ЕАД-Бургас инж. Ганчо Тенев, в което пита изследвана ли е и кога водата от двата язовира "Порой“ и "Ахелой“. Той иска да разбере установено ли е наличието на пестициди или биологични вещества, вредни за човешкия организъм.

Дракалиев  се интересува и кой заплаща изразходваната вода в кв. "Победа“ от временни улични чешми, която местните обитатели използват дори за пране на килими и оставят денонощно да изтича в канализацията.

"Във връзка с вероятността от възникване на евентуална водна криза в областта през следващата година и обявените от държавата мерки за временно справяне с тази опасност, към нас постъпиха някои въпроси и сигнали. Oт една страна, става дума за намерението за изграждане на водопроводи от двата язовира "Порой“ и "Ахелой“, които да бъдат включени към деривацията на язовир "Камчия“.Граждани на Бургас са загрижени за годността и качеството на водата в тези язовири, които се ползват само за земеделски нужди и за евентуалното наличие на пестициди в нея, за каквото наличие например, Вие самият съобщихте по отношение на недовършения яз.“Раков дол“.

За свързването на тези язовири към деривацията, едно от нещата, които трябва да се случат е Общото събрание на Асоциацията по ВиК в областта да вземе решение те да бъдат предадени за експлоатация и поддръжка на управляваното от Вас дружество. Ето защо,за Общински съвет - Бургас е необходимо да вземе информирано решение за това какво точно да упълномощи по този въпрос своя представител в Асоциацията", пише Дракалиев.


Виж коментарите (0)

Още по темата (32):
20.04.2021 5 язовира преливат, сред тях и "Камчия"
15.04.2021 Язовир "Камчия" прелива
04.04.2021 Язовир "Камчия" пълен над 98%!
01.02.2021 Ревизоро: Бургaс има достатъчно вода, няма опасност от криза
07.01.2021 Вълчо Чолаков за водната криза: ВиК- Бургас е на ход!
06.01.2021 Ревизоро говори за водната криза в Бургаско
Още новини от Новини от Бургас:
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).