Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общински съветник пита колко незаконни постройки са премахнати в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 18.01.2019Коментари (1)1915
© Burgas24.bg
В кой квартал на Бургас или съставно селище на общината са предприети действия по премахване на незаконни строежи от началото на мандата до днес и колко е броя на премахнатите постройки? Въпросът е внесен в деловодството на Общинския съвет от общинския съветник Георги Дракалиев.

"През 2017 г., към мен се обърнаха жители на кв. Рудник, протестиращи срещу арогантното и безнаказано поведение от страна на някои цигани, и по-специално придошлите от Сливен и заселили се в Рудник преди няколко години", припомня Дракалиев.

В подадените тогава сигнали се твърдеше, че в махалата и вилната зона на квартала масово се строят жилищни сгради, без издадени разрешения.

"Аз посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т. нар. "Бата махала", както и зад училището в махалата, и останах със същото впечатление. Във вилната зона, освен че видях "къщи“, които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите. Там специално ми обърнаха внимание на пиянските изблици на някои сливенски цигани, които живеят в незаконно построени сгради, но това не им пречи да смущават съседите си със силна музика досред нощ и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си потърсят правата", пише общинският съветник.

Хората тогава се възмущаваха, че в квартала има незаконно изградени големи къщи, но за тях не се плащат абсолютно никакви данъци. Те твърдяха, че много от сградите са построени върху общински имоти, а в някои от тях има дори по няколко постройки, при това санирани, за които не се плаща данък. Върху тротоарни площи има изградени постройки, а също и стълбища, което затруднява пешеходците.

В резултат на това Георги Дракалиев изиска проверка в кв. Рудник и кв. Черно море от страна на Община Бургас. Бяха установени 122 броя масивни и полумасивни постройки. За всички описани сгради, не са били представени строителни книжа и документи за собственост за поземлените имоти.

"С две думи – те са незаконно изградени и при това най-вероятно върху общински, държавни или чужди частни имоти", казва Георги Дракалиев.

В новото си питане до Община Бургас той се интересува дали са премахнати вече описаните незаконно изградени постройки в кв. Рудник и кв. Черно море и има ли установени други незаконно изградени строежи от пета категория, на територията на общината.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.01.2019 г.
0
 
 
Има пета категория в кв.Черно море от който сме потърпевши от години на ул.Ким но за жалост държавата ни е такава.Не си изпълнява решението на съда от години.Оговора е такъв Общината няма финансов ресурс.и така до края на света.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: