Общинският съвет на Бургас проведе тържествена сесия днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:14 / 06.12.2014
1355
Общинският съвет проведе тържествена сесия на празника на града Никулден. Сесията откри председателят на Общинския съвет Костантин Луков по традиция с химна на Република България, а след това прозвуча и химна на Европа в изпълнение на възпитаници на Музикалното училище. 

Луков поздрави бургазлии с празника. Той благодари на общинските съветници за съвместната работа през годината. Той посочи, че са взети над 900 решения. 

Кметът на община Бургас Димитър Николов също поздрави жителите на общината с празника. Той благодари на общинските съветници за ползотворното сътрудничество. 

Кметът припомни, че през настоящата година града ни претърпя тежки моменти, като при проливните дъждове загинаха хора. 

Наводненията нанесоха и сериозни поражения на инфраструктурата. Николов каза още, че през настоящата година са изпълнени важни за града проекти. Той посочи като такива проектът за Интегриран градски транспорт, превръщането на о. Света Анастасия в туристическа атракция, отварянето на Морска гара за свободен достъп, първите стъпки към реализирането на спортна зала "Арена Бургас". 

Областният управител Вълчо Чолаков също отправи поздрав по време на сесията. По традиция на Никулден се връчват и званията "почетен гражданин", които се присъждат по нова наредба. За пръв път тази година бе връчено званието "Почетен съветник на град Бургас", което посмъртно получи Петко Росен.

Званието получи неговия внук Петко Чорбаджиев. 4 са почетните граждани тази години. Първият е д-р Дянко Пръвчев, бивш кмет на Бургас от 27 декември 1939 г. до 3 януари 1944 г. Наградата бе връчена посмъртно на неговите наследници. Режисьорът проф. Георги Дюлгеров също бе отличен с почетното звание, но тъй като е извън страната, не дойде лично на тържествената сесия. 

Спортистът Кольо Петров Тодоров също получи отличието. Със званието бе удостоен и друг спортист - Васил Стоянов Георгиев. 3 медала за достойна служба връчи кметът Димитър Николов на трима мъже за техните спасителни действия по време на наводнението в Бургас в нощта на 6 септември Николай Кирилов, Николай Градев и Марин Гърков.

Още трима мъже получиха медали за достойна служба. Това са членовете на джаз групата OPEN SOURCE TRIO - Момчил Атанасов от Самоков, България /пиано/, Юри Ибо Кая Шеве от Германия /барабани/ и Райлеймон Обри Жосиемар Томас Жанга от Кюрасао, автономни Холандски Антилски острови /бас/. 

Те обаче не присъстваха лично на сесията. Медали получиха още и д-р Марияна Контева, управител на Кардио Център "Понтика", д-р Тодор Якимов, първия кардиохирург в Бургас, Петър Райков, гл. треньор по лека атлетика на клуб "Европул". 

Общинският съветник Евгений Мосинов подари на колегите си, кмета Николов, председателя на общинския съвет и областния управител екземпляри на историята на Бургас. На тържествената сесия присъстваха и бургаски депутати.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
07.12.2014 Никулденски курбан за здраве и благополучие раздадоха в Средец вчера
07.12.2014 В Несебър грейна коледното осветление
06.12.2014 97-годишен именник дойде пред Общината да се снима с адашите си за спомен
06.12.2014 Кметът на Несебър откри традиционна изложба за Никулден
06.12.2014 Над 12 000 жители на Бургас и областта празнуват днес
06.12.2014 Кметът поздрави бургазлии за празника на града
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).