Общинският съвет поправи гафа си с подарените паркоместа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:31 / 23.08.2016
2276
Фирма "Тандем 1991" не получи позволение да построи седемте паркоместа, заради които днес бе свикана извънредна сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Burgas24.bg. Докладната записка на Георги Дражев, която местният парламент прие миналия месец, бе върната от областния управител Вълчо Чолаков, поради открити нарушения. На спешното заседание днес съветниците я прегласуваха, с което на практика отмениха предишното си решение.

Burgas24.bg припомня, че през юли местният парламент позволи на Фирма "Тандем 1991" ЕООД за своя сметка да благоустрои терен, който е пропаднал в следствие на улягане на земни маси. Те трябваше да извършат проектиране и следните строителни дейности: изкопаване, подравняване, укрепване, изграждане на подпорна стена, засипване с инертни материали, изливане на бетонна основа, маркиране, организиране на подход на паркинга. Стойността на дейността е в размер на около 10 000 лв. Така там трябваше да бъдат създадени седем паркоместа, като срещу тези инвестиции три от тях трябваше да бъдат ползвани от фирмата.

"Предложението ми не е лобистко, там има сериозно застрояване. Вместо да създаваме предпоставки за откриване на нови работни места, ние се превръщаме в жертви на т.нар. градоразстройство", изказа се Дражев от трибуната. Зам.-председателят на ОбС-Бургас уточни, че докладната е изготвена от юрисконсулта на Общината и е съгласувана лично със зам.-кмета по строителството Чанка Коралска. Въпреки това в края на дебатите той бе готов да оттегли предложението си, за да го усъвършенства и то да бъде разгледано на някоя от следващите сесии. Председателят на местният парламент Костантин Луков обаче не позволи и с 29 гласа "против" решението бе отменено като незаконосъобразно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Голяма трагедия в Бургаско: 4-годишно момиченце се удави в басейн...
Извънредно: Запали се влак на гара Владимир Павлов!
Камен от касапницата на пътя за Созопол ще лежи в затвора
Градски изследователи правят експедиция в бургаския парк "Света Т...
Безплатни консултации за бъдещи и кърмещи майки в Бургас
Някое от тези момичета ще бъде новата "Кралица на Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).