Общинският съвет се събира извънредно в петък

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:33 / 02.12.2015
1073
Заради неспазване на 14-дневния срок, в който правилникът на Общинския съвет в Бургас трябва да бъде публикуван публично на сайта на институцията, преди да бъде дебатиран в залата, местните парламентаристи ще се съберат отново този петък, за да го гласуват още веднъж. Същият документ бе приет на второто заседание на ОбС - Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Със своя заповед от 27.11.2015 областният управител Вълчо Чолаков оспорва приетия тогава Правилник за организация и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с Общинска администрация на Бургас. С това се спира неговото действие и той трябва да бъде приет отново при спазване на всички процедури.

Председателят на Общинския съвет Костантин Луков коментира за Burgas24.bg, че взетите решени по време на предходните заседания са законосъобразни, тъй като по времето, през което докладните са приети, правилникът е действал.

Така Общинският съвет ще се събере за четвърти път в рамките на месец, а два дни по-късно - в неделя, съветниците ще се видят пак, когато ще се проведе тържествената сесия по случай Никулден.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи не очакваха да открият това в колата на напушен бургазлия...
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).