Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Общинският съветник с ролс-ройса: Омръзна ми да карам комбайни!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:34 / 19.09.2017Коментари (1)3746
©
Отскоро заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев притежава поръчков "Ролс-Ройс". Появата му на празненствата по повод Съединението в Бургас нажежи страстите сред коалиционните партньори. Бенчо Бенчев е в листата на БСП, но от гражданската квота.

"Значи човек, за да се вози на такава кола, трябва да е навършил повече години. Тя е така по-тежка, по-бавна, не е като "Бентлито". И реших да си взема "Ролс-Ройс", защото ми омръзна да карам комбайни, примерно. Имам три комбайна, които струват повече от "Райлс-Ройса" като цени, но никой не снима комбайните, снимат колата. Там, където се трудя, никой не го интересува, интересуват се от удоволствието. Какво удоволствие да се возя по-нормално, да ми е удобно, виждате като офис е", заявява Бенчо Бенчев пред Нова тв.

Бизнесменът, който се занимава със зърно производство и строителство от години, разказва, че няма от какво да се страхува. Изкарвал си парите с честен труд, последователен бил и в политиката.

"Аз, за разлика от нашите политици, които си сменяха цветовете, аз не съм в никоя партия, освен в собствената си. "Достойна България" се казва и е коалиционен партньор с БСП, втори мандат, и смятам, че съм дал много повече на БСП, отколкото те на мен", заявява Бенчев.

Обяснява, че е платил данъци върху 10 милиона лева само на една от фирмите си и не вижда нищо нередно в това на 65 години да си позволи луксозната кола.

"Аз съм член на централното ръководство на Съюза на пенсионерите, не знам дали знаете вие и за пенсионерите съм правил толкова много, дал съм собствени средства, отопление през зимата, покриви правих на един клуб -12 хиляди лева, постоянно им помагам финансово, аз живея с пенсионерите, даже са моя кауза", коментира Бенчев.

Заплатата си като заместник-председател на Общинския съвет дарявал. Влязъл в местния парламент с ясната мисъл. "Но аз имам моя философия за управлението на държавата - няма ляво, няма дясно. Има кадърни и некадърни хора. Няма леви, няма десни, защото едното без другото не може. Как може да се прави социална политика, ако нямаш средства, ако нямаш материални активи и пари?", пита Бенчев.

Въпреки че има досие и бил сърдит на комунистите, все още е с тях. "В моето досие пише категория "Хулиган". Знаете ли защо съм хулиган? Защото ходех с дълга коса и слушах "Бийтълс", обяснява общинарят.

Сега обаче е наранен от думите на Корнелия Нинова, че се разграничава от него заради луксозната му кола. "Аз също се разграничавам от нея", заявява Бенчев.

На тема морал разсъждава философски. Взех да се убеждавам, че в тази държава, в тази България, трябва да си некадърен, прост, беден, за да те уважават, за да си морален. А морално ли ще бъде да скрия възможностите си и да карам някой "Москвич" или "Жигула", коментира Бенчев.

Настоява за данъчна ревизия, за да изчисти името си след скандала с колата, очаква извинение от лидера на БСП.
"Другарката Нинова, когато говори, да е подготвена. Просто трябва да познава човека и тогава да говори за него. Аз не бих говорил за човек, който не познавам, да давам определения", коментира общинарят. "Много хора съм чувал да казват, че Бенчо може без БСП, но БСП без Бенчо ще му е трудно и ако направят така, че да се разделим наистина, това, което получаваха като помощ всякаква - логическа и материална, щетите ще са много и наистина ще им е много трудно за в бъдеще. Говоря за бургаската организация, не за националната", заявява Бенчев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.09.2017 г.
0
 
 
Бенчо фаса,така го познават в Карнобат.Обираше фасовете от земята.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: