Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Обсъдиха възможностите за вътрешно черноморски круиз
Автор: Екип Burgas24.bg 17:10 / 29.07.2015Коментари (0)836
©
Бургас е домакин на заключителната конференция по проект "Черноморска мрежа за устойчив туризъм". Той се реализира от Община Бургас съвместно с организации от Молдова, Украйна, Турция и Грузия и е насочен към изграждане на обща стратегия за развитие на специфични туристически продукти и маршрути в региона на Черно море.

Приветствие към участниците отправиха зам.-кметът по Европейски политики и околна среда на Община Бургас Атанаска Николова и заместник областният управител Севдалина Турманова.

В рамките на конференцията изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Диян Димов и ръководителят на отдел "Маркетинг, СУК и евроинтеграция" Стойчо Димов обсъдиха с президента на Търговско промишлената палата на област Трабзон Мустафа Суат Хаджъсалихоолу и негови колеги от Агенцията за развитие на източния Черноморски регион, Турция, и с представители на Бургаската търговско промишлена палата формите и начините на бъдещото круизно сътрудничеството в рамките на предприетата през месец март от двете пристанища инициатива за Черноморска круизна платформа.

По време на срещата бе обсъдена темата за възможностите за реализиране на вътрешно черноморски круиз, предвид добрите пристанищни съоръжения, с които разполагат шестте черноморски държави и индивидуалната им културно-историческата ценност.

Представителите на бургаското пристанище, БТПП и турските партньори се обедениха около тезата, че освен украинската криза силно отрицателно влияние на пасажеро-потока в черноморския басейн оказва и скорошното значително завишение на таксите за преминаване на круизни кораби през Босфора. Чуждите представители бяха запознати с възможностите на пристанище Бургас и конкретно с развитието на круизните пътувания в последните години.
Гостите от Турция посетиха Морска гара и бяха запознати с бъдещите проекти по реализацията на Зоната за обществен достъп и изграждането на Морски културен център с функции на втори пасажерски терминал.

С подписването в Заседателната зала на "Пристанище Бургас" на протокол за съвместна работа между промишлената палата на Трабзон и "Пристанище Бургас"ЕАД бе положено началото на реализирането на проекта "Черноморска платформа за крузни пътувания". В рамките на следващите няколко месеца страните планират провеждане на разговори с останалите черноморски круизни портове, които обединени около проекта с общи действия могат да възвърнат атрактивността на круизните пътувания в Черно море, т.е.отново да са конкурентоспособни.

При посещението си на Морска гара Бургас гостите бяха заинтригувани от туристическите пътувания до остров "Света Анастасия". През втория ден от посещението си в Бургас те ще имат възможност да направят разходка с кораба на община Бургас "Анастасия" до едноименния остров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: