Обучават учителите, които ще преподават английски на бургаските първолаци

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:07 / 03.09.2019
1235
По инициатива на кмета Димитър Николов, за поредна година английският език ще се преподава и на първокласниците в нашия град. До неотдавна в Бургас този предмет отсъстваше от тяхната програма, съобщават от Община Бургас.

Дни преди началото на новата учебна година, на 3 и 4 септември, в експозиционен център "Флора" ще се проведе обучение на учителите по английски език към ЦПЛР-Бургас по системата за ранно чуждоезиково обучение "Play and talk with Echo".

Целта е придобиване на добра теоретична и практическа подготовка, обмен на опит, методически насоки за работа в различни аспекти на урока, който ще бъде разгледан като разказ, ролева игра или виртуална реалност. Учителите в първи клас ще бъдат запознати и с общинската програма "Първокласно начало". Освен основен ремонт на 100 класни стаи във всички училища, където на 15 септември ще влязат първокласници, програмата включва внедряване на интерактивни методи на преподаване и активно интегриране на технологии в учебния процес, включително и по английски език. За целта учениците ще разполагат с модерна образователна среда и възможност за използване на интерактивни дъски, таблети и образователен софтуер.

Организатори на обучението са Община Бургас, Център за подкрепа на личностностното развитие и издателство " Изкуства". Лектор е  Даниела Северинова - ръководител на авторския екип, създал учебните помагала "Play and talk with Echo", а асистенти ще бъдат учители към ЦПЛР-Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).