Обучение по медиация се проведе в бургаските Окръжен и Районен съд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:04 / 17.02.2020
939
Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас бяха домакини на обучение по медиация, насочено към съдии, адвокати, медиатори и представители на държавни институции.  Темата на обучителния форум бе "Децата на фокус в реформата на съдебната система", организиран от Професионалната асоциация на медиаторите в България. Лекторите, адвокат Елиза Николова, председател на Асоциацията и адвокат Юлия Раданова, коментираха процедури по информиране на родители, преминаващи през развод. Негативните аспекти на родителския конфликт, способите за преодоляването му и начина, по който медиацията може да бъде в помощ. Обучението предизвика дискусии по темата.

Журналистът Анелия Торошанова, водещ на специализираното предаване "Законът и Темида", направи изнесено студио от Центъра за медиация и спогодби към Окръжен и Районен съд – Бургас. Първи радио-гост бе председателят на бургаския Окръжен съд, съдия Росица Темелкова. Административният ръководител представи разработената и прилагана от двата съда съдебна програма за медиация, както и предложенията на двете съдебни институции за законодателни промени за налагане на задължителна медиация. Центърът за медиация към двата съда е ситуиран в Съдебна палата – Бургас  и е открит за граждани, за да улесни обществеността, която решава да разреши споровете си чрез извънсъдебната процедура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си
Важни съвети от БАБХ за великденската трапеза


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).