Обвиненият в отвличане Атанас Атанасов остава зад решетките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:54 / 19.05.2017
1728
Въззивен състав на Апелативен съд - Бургас потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Атанас Атанасов от Бургас. На Атанасов е повдигнато обвинение за това, че на 7 май 2017 г. в землището на село Бяла, община Сливен, при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с лице с неустановена самоличност, отвлякъл Й.Й. от същото село.

37-годишният обвиняем обжалва пред БАС наложената от ОС-Сливен мярка за процесуална принуда. В съдебното заседание Атанасов и неговият защитник пледираха за отмяна на определението на ОС-Сливен и настояха за по-лека мярка- подписка или парична гаранция.
 
Адвокатът акцентира на близкото познанство и добрите отношения между обвиняемия и отвлечения Й.Й. както и на липсата на мотив за отвличане и посочи, че пострадалият доброволно е бил превозен от Бяла до село Факия от обвиняемия. Защитникът заяви, че няма опасност клиентът му да се укрие, тъй като е семейно и трудово ангажиран, има постоянен адрес и е с примерно процесуално поведение.

Прокурорът от Апелативна прокуратура изрази становище, че жалбата е неоснователна и са налице всички предпоставки за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда. От събраните по делото доказателства може да се изведе обоснован извод, че Атанасов е извършил престъплението.
Налице е и опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид криминалното му минало, поясни държавният обвинител.

Съдът намери изводите на първата инстанция за правилни и законосъобразни и отхвърли частната жалба като неоснователна. От наличните доказателства до момента може са се изведе предположението, че Атанасов е автор на деянието, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 години или доживотен затвор и конфискация на имущество. В определението си съдебният състав е отчел високата степен на обществена опасност на престъплението предвид механизма на извършване, използването на МПС за отвличането, употребата на физическо насилие, продължителността на отвличането, както и високата степен на опасност на самия съизвършител Атанасов, който е с множество предходни осъждания.

Определението на Апелативен съд- Бургас е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).