Обявиха Бургас за първенец във водене на устойчива политика за деца в риск

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:21 / 21.04.2015
1427
Специалисти от социалните институции и кризисни центрове в Италия и представители на Министерството на труда и социалната политика обявиха Бургас за първенец в прилагане на най-съвременни и устойчиви модели в грижата за деца в риск и деца със специфични потребности.

Официална делегация от автономните италиански региони - Сицилия, Калабрия, Сардиния и провинция Болзано посетиха Общностния център "Надежда" в бургаския комплекс "Меден рудник". Тук те се запознаха със стартиралите дейности по проект "Транснационална мрежа за подкрепа на децата и семействата и деинституционализация на грижата за деца". Проектът се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г. Гостите бяха посрещнати по стара българска традиция с питка и шарена сол. Веднага след това д-р Ралчева и г-жа Житарова запознаха присъстващите с методите на работа и консултативната дейност по анализ на специфичните потребности на децата и техните родители.

"Ние работим в пълен синхрон с Министерството на социалната политика. В началото тръгнахме с много плахи стъпки, но резултатите не закъсняха. Сега сме още по-амбицирани и вярвам, че ще продължим да надграждаме постигнатото. Най-важният показател остава състоянието на децата, тяхната адаптация и начин на живот", каза в приветствието си зам.- кметът д-р Лорис Мануелян. Той се срещна с делегацията по-рано през деня.

"Проектът "Транснационална мрежа за подкрепа на децата и семействата и деинституционализация на грижата за деца" дава възможност да се види целия спектър социални услуги, които се предоставят в България. Община Бургас е отличник в това отношение" - сподели Тонислава Сотирова - началник отдел "Политики за социално включване, децата и семейството".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Последни данни от изборите в Бургаско!
Към 8 часа: ГЕРБ печели изборите в Бургаско, Възраждане е втори
Първи данни за избирателната активност в Бургаско!
Прецедент в Бургас: Председател на изборна комисия избяга
В една секция в Бургас изборният ден започна с проблем
Президентът се включи в почистването на морското дъно край остров...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).