Обявиха свободните места в детските градини в Бургас за второ класиране

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:13 / 05.06.2013
1513
Обявиха свободните места в детските градини в Бургас за второ класиране, каза Веселина Таралова директор на общинската дирекция "Образование". Колко са местата за всяко детско заведение може конкретно да се види на специалния сайт на общината. "Паралелно с некласираните деца имаше и доста свободни места, които останаха незаети. Това са предимно в комплексите "Изгрев", "Зорница" и "Славейков".

В к-с "Меден рудник" и Централна градска част останаха пък много деца, които не можаха да бъдат приети. За да уважим максимално желанието на родителите обявихме максимално свободни места в центъра и "Меден рудник", каза Таралова.

През септември ще бъде довършен втори корпус на ОДЗ 13 в к-с "Меден рудник" и допълнително бяха обявени свободни места за две градински групи и за една яслена, а в центъра - свободни места има във филиала на ЦДГ "Вълшебство" (сградата на бившето 5 РПУ).

Таралова уточни, че там започва ремонт, след който ще се приемат 4 градински групи. Сега за 2-ро класиране са обявени 2 групи, но ако се прецени, че те не са достатъчни ще се обявят и останалите групи за децата родени през 2010г.

Според Таралова важно е родителите да знаят, че тази сграда няма да може да приема деца на 15.09, тъй като ремонта ще продължи и през есента. От общината призовават родителите, които могат да гледат децата си, да се възползват от този прием в ЦДГ "Вълшебство" и сега на 2-ро класиране да кандидатстват за там. Те ще бъдат информирани как върви ремонта и кога ще се приемат реално децата в градината след ремонта й.

"Свободните места, това са в повечето места, които сме обявили - 68 в една възрастова група в Централна част на града и още толкова в к-с "Меден рудник" за детска градина, както и допълнително 25 места за детска ясла. Аз мисля, че с тези места ще успеем да уважим желанията на родителите. В детските заведения в комплексите има още места", завърши Таралова.

До 7-ми юни е срокът, в който може да се регистрират в системата децата за участие в класиране единствено в случай, че все още нямат регистрация.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (36):
23.09.2022 Колко безплатна излиза безплатната ясла и градина
17.09.2021 Безпрецедентен казус: Не могат да запишат деца в градина, защото не са имунизирани!
03.02.2021 Кметът на Пловдив при откриването на детска градина: Строил съм. Доволен
съм!
12.10.2020 2,50 лв. за 4 хранения на дете в детските градини
15.05.2017 Свободни места за първолаци има в цял Бургас
12.05.2017 2364 са свободните места за I клас в бургаските училища
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).