Очаквайте тези хора по домовете си, бургазлии!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:16 / 05.04.2017
16254
Националният статистически институт започва провеждането на анкетно проучване "Статистика на доходите и условията на живот 2017". С Регламент № 1177/2003 на Европейския парламент и на Съвета се определя обща рамка за системно изготвяне на статистически данни на Европейската общност за доходите и условията на живот (ЕU-SILC), които да включват съпоставима и своевременна информация за моментното състояние и динамиката на доходите.

Изследването се провежда върху четиригодишен ротационен панел от обикновени домакинства. За страната размерът на извадката в панела всяка година е около 7 200 домакинства, разпределени във всички области на страната. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече навършени години. В съответствие с годишната програма на Евростат за модернизация на социалната статистика през 2017 г., част от домакинствата, които са участвали в анкетата четири последователни години, ще бъдат посетени за пета поредна година, а тези, които са участвали пет последователни години, ще бъдат посетени за шеста поредна година. С промяната се цели да се получат по-добри оценки на продължителни явления (например постоянен риск от бедност за по-продължителен период).

В периода март - май 2017 г. избраните на случаен принцип домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството, Индивидуален въпросник и Модул Здраве - втори приоритет. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Всеки от анкетьорите на Отдел "Статистически изследвания - Бургас" при посещение в домакинствата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток към Националния статистически институт.

В област Бургас изследването ще се проведе в областния център, във всички общински градове, в градовете Българово, Обзор, Каблешково, Черноморец, Китен и в част от селата на областта: Извор, Карагеоргиево, Тополица, Пещерско, Трояново, Вратица, Соколово, Драгово, Венец, Тънково, Порой, Вресово, Люляково, Снежа, Зайчар, Планиница, Скалак, Средна махала, Зидарово, Крушевец, Росен, Дебелт, Велислав, Костен, Манолич, Лозенец.

Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).