Очаквана премиера предстои в Дома на нефтохимика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:39 / 04.06.2021
895
Културна организация “Арт ателие“ и Родопски драматичен театър “Николай Хайтов“-гр. Смолян представят в Бургас спектакъла "Калуня – Каля" .

Калуньоаа бил добър човек...И гледал да прави добро за народа...Искал да прави добро, а все излизало зло...Ей такава работа, такава една история, да се чудиш и маеш...Трагичната история на Калуня ни разказва за смутните години около Априлското въстание и желанието на един човек да оправи света. Но дали светът иска да бъде оправен?

Главният герой на романа е богатия помак Калуньо. Докато личният му живот е доминиран от най-голямото му желание – да има дете, той бива въвлечен от своите приятели в башибозук, който унищожава цяло българско село. Ужасите, проявени към каурите /българи/, карат Калуньо да се обърне срещу своите и със средствата на насилието той започва да търси справедливост. Калуньо обявява война като че ли на целия свят. Това за него е  свещена война за справедливост, която накрая го погубва.

В ролята на Калуньо влиза актьорът Делян Илиев. Участват още актьорите от трупата на Родопски драматичен театър : Васил Читанов, Божана Мановска, Джована Галиарди, Борис Хаджийски, Асен Левов, Гергана Либова, Никола Орешков, Румен Бечев.

Режисьор : Благой Бойчев, сценограф : Мирела Василева, драматург : Цвета Ерменкова, хореограф : Стефания Георгиева, композитор : Добромир Кисьов.

Премиерата на спектакъла ще бъде на 9 юни от 19ч.в зала “Тончо Русев“ на Културен дом НХК. Билети се продават на касата на “Часовника“. За информация и резервация тел.0894898098-Маруся Русева-организатор /Арт ателие/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).