Официално: Стойко Танков е новият областен управител на Бургас!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:01 / 05.01.2022
1949
Стойко Танков е назначен за областен управител на област Бургас. Това решение бе взето на днешното заседание на Министерски съвет.

Танков е бил народен представител в 39-о и 40-о Народно събрание. В периода 1995 г. – 1997 г. е бил председател на Общинския съвет на Община Бургас.  От 1998 г. до 2000 г. е изпълнявал длъжността председател на Общинската агенция по приватизация в Бургас. Притежава също дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Освен в Бургас са назначени нови областни управители в градовете Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София- област и Хасково.

"Тези нови областни управители няма да имат вменяване на нови функции, но те са по закон част от политическия кабинет и като такива трябва да прокарват политиките, мерките и решенията, които взима едно правителство за развитие на отделните райони. Така че ние няма да променяме закона в тази част, но следваме неговата буква по отношение на това как се осъществяват регионални политики и как се подобрява комуникацията между една област и правителството. Така, че всяка една област да чувства, че нейните интереси ще бъдат защитавани", съобщи на брифинг днес началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).