Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Огнени латино ритми завладяват остров "Света Анастасия"
Автор: Иван Сотиров 16:51 / 29.07.2021Коментари (0)863
©
Третата музикална проява от летния календар на Държавна опера – Бургас в програмата "Купон на острова“ 2021 г. е концертният спектакъл "Латино пулс“ – на 31 юли от 21 часа на откритата сцена на остров "Света Анастасия“/ Атрактивният музикално-сценичен проект е поредното естетично предизвикателство на диригента Свилен Симеонов. Премиерата на "Латино пулс“ бе в края на м. септември 2020 г. и премина при очакван успех в пълна зала /при допустимия капацитет от 50%/ и е поредният голям проект на диригента Свилен Симеонов, който е известен с артистичното си сценично поведение, харизматично присъствие, интелигентно чувство за хумор и способността да осъществява емоционален мост с публиката, на която е безспорен любимец.

На сцената на остров "Света Анастасия“, превърнала се в предпочитано място за преживяване на вълнуващи моменти, съчетаващи пътуване по море, любуване на романтичния залез и удоволствието от съприкосновението с красивата музика, в събота ще прозвучат аранжиментите на маестрото на известни и обичани латино ритми. Те са вплели в себе си заряда на самобитния вкус към живота, характерен за Южна Америка, както и отношението към емоционалното взаимодействие в танца на един мъж и една жена, в който се отразява вселена от чувства, красота на движения, ритми и обертоновете на страстта…

В съботната вечер на Острова ще прозвучат аранжиментите на маестро Симеонов на известни латино ритми, адаптирани за симфоничен оркестър, фламенко балет и електрическа цигулка. Те съдържат типичното южноамериканско светоусещане и свръхемоционалност, в съчетание с динамична хореография – в изпълнение на балетния състав на Държавна опера – Бургас. Чрез знаците и посланията на телата, те ще донесат завършеност на цялостната картина на "Латино пулс“. Хореографията е на Галина Калчева, концертмайстор – Христо Белчев. Младата цигуларка Ралица Петкова ще изпълни солистичните партии на акустична и електрическа цигулка. Тя е добре позната на бургаската публика  – участвала е и в други проекти, осъществявани с оркестъра на Бургаската опера, също под палката на Свилен Симеонов.

В "Латино пулс“ ще прозвучат страстните ритми от есенцията на латино музиката: боса нова, самба, хабанера, бразилейра, румба, милонга, ча-ча-ча, хота, фарандола, арагон, сигидилия. Под мотото на Жак Кокто: "Фламенко артистите не пеят, нито свирят. Те бълват огън и го гасят с краката си.“ , цигуларката Ралица Петкова, оркестрантите и балетните артисти, под диригентството на Свилен Симеонов, ще сътворят един истински емоционално-визуален взрив на откритата сцена на остров "Света Анастасия“.

В съботната вечер, последна с месец юли, на Острова ще се получи невероятно съчетание от емоционалност, взривоопасна динамика на чувствения заряд, огнени ритми и красива дъга от чувства в тоналността на страстта в концертния спектакъл "Латино пулс“ – в тоналността на страстта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: