Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Огромен интерес към "Аbsolvo te" в Бургас, тази вечер писателят Георги Бърдаров отново ще я представи в новата библиотека
Автор: Екип Burgas24.bg 11:37 / 09.04.2021Коментари (0)1182
©
Истински фурор от емоции и огромен читателски интерес предизвика с представянето на последния си роман "Аbsolvo te“ географът, писател и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски“ доц. Георги Бърдаров. Книгата безапелационно се нареди на челните места в литературните класации още с излизането си, но официалната ѝ премиера пред публика за първи път се случи в Бургас вчера.

Десетки бургазлии се срещнаха с Бърдаров в залата на новата Библиотека, но заради ограничените места и спазването на мерките за безопасност, много от желаещите нямаха възможност да се насладят на премиерата.

Писателят лично пое ангажимент още тази вечер, 9 април, от 18.00 часа, в Зрителната зала на Библиотеката да се организира втора, допълнителна среща с публиката и представяне на книгата.

"В 21 век най-голямата инвестиция е в човешки капитал, образование, интелект и култура. На моите лекции често давам за пример Финландия. Там правителството за 100-годишната независимост на страната подарява на своя народ нова библиотека, известна като Северната Александрийска библиотека. Не вярвах, че това някога ще го видя, но го видях в Бургас с тази прекрасна нова библиотека", каза по време на своята презентация Георги Бърдаров.

"Аbsolvo te“ е заглавието, което носи новата книга на Георги Бърдаров. Нейна основна тема е прошката. В сюжета се преплитат две истории, свързани с Холокоста и арабо-израелския конфликт. Темата рови в човешката душа, а това не е случайно за онези, които го познават тъкмо като специалист по етно-религиозни конфликти.

Романът е инспириран от две истински истории. Те са отдалечени във времето, но свързани от човечността и нуждата да простиш онова, което не можеш да простиш на себе си, за да се освободиш от минали, сегашни и бъдещи действия, родени от омразата. Паралелните сюжетни линии постоянно прехвърлят действието от концлагерите на нацистка Германия към нестихващия и в наши дни арабо-израелски конфликт. "Можем ли да простим непростимото?“, пита в романа си географът, писател и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски“ доц. Георги Бърдаров. А "Аbsolvo te“ е реплика, която се е използвала в католическата църква по време на изповед и означава "Опрощавам ти греховете".

Бърдаров попадна във фокуса на общественото внимание с успеха на разказа "За петата ракия или колко е хубав животът". Едва няколко години след като бе написан и публикуван онлайн, една сутрин той се превърна във фурор, четен и споделян лавинообразно във виртуалното пространство. Над милион вече са неговите посетители, четивото и днес вълнува с мъдрата, живописна и меланхолична история, дошла от родопските села Гудьовица и Гоздьовица. След това Бърдаров спечели първото и засега единствено телевизионно литературно реалити "Ръкописът“, а издаденият впоследствие "Аз още броя дните" от 2016 г. се превърна в бестелър.

На представянето на книгата му снощи присъстваха зам.-кметовете Диана Саватева и Йорданска Ананиева, писатели, интелектуалци и журналисти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: