Огромен интерес към Националната библиотечна седмица в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:47 / 11.05.2015
767
При огромен интерес преминава първият ден на Националната библиотечна седмица в Бургас. Залата на Регионалната библиотека "П.К.Яворов" на ул. "Булаир" 10 е изпълнена от десетки ученици на Английската гимназия, както и от граждани на Бургас.

Днес библиотеката отбелязва своя професионален празник. Служителите посрещат своите читатели, като им предоставят възможност да изберат книга от различни автори на български и английски езици. Инициативите, посветени на Националната библиотечна седмица, продължават и утре.

От 18.00 ч. в Културен център "Морско казино" ще бъде представена книгата на Катя Белчева "Стъпала в пясъка" . На 13 май библиотеката ще се включи в международната инициатива "Нощ на литературата". От 18:00 до 20:00 ч. в сградата на улица "Алеко Богориди" възпитаниците на школата на актьора Валери Еличов ще четат откъси от пиесата на Петер Хандке "Хубавите дни от Аранхуес". Книгата е предложена от Австрийското посолство.

На 14-ти и 15-ти май библиотеката обявява "Дни на отворените врата". Всеки, който желае, може да стане читател, без да плаща такса. Мария Анелова, дългогодишен служител на бургаската библиотека, сподели, че не се купуват достатъчно книги, които да обогатят фонда заради липса на достатъчно средства.

" Купуват се книги, но не толкова, колкото ни се иска. Благодарение на Закона за депозита, получаваме по един екземпляр от почти всички книги, които излизат в страната", каза още Ангелова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите
Добри новини за туризма в Бургаско
Закопчаха двама крадци, вършели в село Свобода
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).