Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Огромно недеволство сред морските общини: Бизнесът полудя
Автор: Екип Burgas24.bg 11:10 / 24.02.2024Коментари (6)3181
©
Сред хотелиерите и кметовете на морските общини назрява огромно недоволство заради ремонт на летището в Бургас. Опасенията на туристическия бранш са, че сезонът по Южното Черноморие е поставен на карта, а достъпът на чуждите летовници – блокиран, става ясно от репортаж на бТВ.

Опитите на Поморие да развива балнеотуризъм извън летния сезон са сериозно застрашени, категорични са от бранша. Причината – точно когато стартират чартърните програми през март, летището в Бургас затваря за ремонт, който ще продължи цял месец.

Друг ремонт – на самолетните писти, е планиран за догодина. Той ще продължи шест месеца.   

"Заради това, че в последния момент се анулираха част от полетите, браншът е притеснен. Всички разчитаха да отворят доста по-рано – март-април месец“, обяснява Деляна Цонева, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

"Водят се в момента разговори за подписване на договори с немската здравна каса за балнеология – за лечение на немски туристи. Но когато няма къде да кацнат, а те не мога да кацнат на летище Бургас, ще летят до Варна и после два часа и половина ще се лашка по завоите, за да дойде до Поморие да прави балнеология. Няма как да стане“, категоричен е Иван Алексиев, кмет на община Поморие.

"Абсурд – от Варна. Имали сме групи, които са пътували от Варна – не повториха. Пътната настилка е в окаяно състояние. Това са много дупки. Трасето е много зле“, казва още Деляна Цонева.

Според хотелиерите е сгрешена цялостната концепция за развитие на черноморския туризъм с отдаването на двете морски летища на един оператор.

"Това, че концесията е дадена на един и същи оператор, е голяма грешка. Това не е глупост, това е умишлено направено още през 2006 г. Когато няма достъп не само на организирани туристически полети, а и на нормални полети до нашия район, нормално е да обезлюдяват улици, заведения, всичко… Това е тотално обезглавяване на туризма, защото никой не може да прави туризъм за два месеца“, категоричен е хотелиерът Георги Тръпков.

В позиция до медиите концесионерът на летището твърди, че ремонтът няма да се осъществява в активния летен сезон.

"Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.“, се казва в становището на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“.

"Ние разбираме, че има нужда от ремонт, доколкото знаем самите писти не са в добро състояние, това също до някаква степен може би отблъсква авиокомпаниите да летят до бургаското летище, но шест месеца са прекалено дълъг период, за да не работи“, твърди Деляна Цонева.

"Кога летището в Бургас ще има редовна чартърна програма?! Кога летището в Бургас ще излезе в планов ремонт и в какво се състои той с времеви ленен график?! И кога летището в Бургас най-накрая ще се управлява правилно в посока да бъде конкуренция с летището във Варна, а не да бъде забивано и обезкървявано за сметка на Летище Варна?! Защото забележете – от три години има спад с 36% на пътникопотока на Летище Бургас“, категоричен е кметът Иван Алексиев.

Представителите на бранша настояват за спешна среща с министерството на туризма и концесионера на летището, която да даде отговор на конкретните въпроси.



Още по темата: общо новини по темата: 16
28.03.2024 »
26.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.02.2024 г.
0
 
 
карай нали спасиха морето от злите перки, това е бял кахър!
Aнонимен
на 24.02.2024 г.
0
 
 
Поредните простотии от селяндурите на юг. Никой не иска да лети до там. Това са глупостите на кмета на Бургас. А каква е причината самолети пълни за Варна да кацат на Бургас. Двете летища са в едно, защото в Бургас от сепгември до май няма кой да ги напсува. Комплексари. Вместо за работят заедно и да направят магестрала Черно море зървулите реват - вямало да пътуват от Марна - ами пътувайте тогава от София лумпени
Aнонимен
на 24.02.2024 г.
0
 
 
Тук главен въпрос е, кой се опитва размъти водата около летище Бургас. Случайно или не, някой поде кампания срещу Фрапорт, някой с регионални интереси към летището там. До там, че сравни никому ненужното летище в Пловдив с летището в Бургас. Та пак да попитам,кой мъти водата? Аз лично виждам политически интереси.
Aнонимен
на 24.02.2024 г.
0
 
 
Боли ме члена за туристическия сезон!)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: