Около 50 бургазлии поискаха оздравяване на КТБ чрез протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:27 / 20.08.2014
1811
"Незабавно отворете КТБ", "Отнехте миналото ни, отнехте настоящето ни, не ни отнемайте и бъдещето", "След КТБ - нито лев за България" - това бяха част от лозунгите, с които вчера протестираха около 50 човека в Бургас срещу безхаберието в държавата ни, предаде репортер на Burgas24.bg. Всички те искаха едно - някой да гарантира вложенията им в Кооперативна търговска банка.

Сред протестиращите бяха и банкови служители на Кооперативна банка, управителите на двата клона на КТБ в Бургас - Соня Корадова и Михаил Ичеренски.

"Всички служители на банката сме заинтересовани тя да започне да работи", каза г-н Ичеренски

"Клиентите са ни много скъпи и аз се чувствам много неловко пред тях за случващото се. Молим се да има малко разум в гражданските организации, малко инициативност, разум и в политиците, за да се успокоят нещата", допълни Соня Корадова.

Баща на болно от диабет момиченце беше на протеста също с плакат и с въпрос какво да прави, как да купува лекарства на детето си, след като вложенията му са в КТБ.

Всички протестиращи се обединиха в едно - банката да заработи отново - едните да получат парите си, а другите - да продължат да работят.

Протестът в Бургас беше мирен - без скандирания и ексцесии. Недоволни от цялата страна се обединиха и образуваха група във Фейсбук - КТБalive, в която членуват 4700 човека и която е главен организатор на протестите.

Едновременно на протест излязоха общо осем български града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново и Сливен. Основният протест бе столичния, а останалите - в негова подкрепа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (214):
30.01.2024 Цветан Василев е с европейска заповед за арест
22.01.2024 Съдът разреши издаването на европейска заповед за арест на Цветан Василев
05.07.2023 Кольо Парамов за КТБ: Нито един процес по закона "Рико" не се е отървал без много сериозно наказание, нашите подсъдими няма да бъдат пожалени
24.04.2023 Сигналът на Цветан Василев срещу Иван Гешев е внесен в СГП
20.04.2023 Сийка Милева: Издадена е нова Европейска заповед за арест на Цветан Василев
13.04.2023 Олигарх в ефира: Говори банкерът-беглец Цветан Василев
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).