Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Окръжен и Районен съд – Бургас отличиха даровити ученици
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 24.10.2018Коментари (0)1237
Окръжен и Районен съд – Бургас отличиха даровити ученици от бургаски училища, участвали в конкурс за есе на теми "Съдебната власт – доверие в закона“ и "Моето право е моята отговорност“. Официални гости на церемонията бяха Божидар Кънчев, секретар на Община Бургас и Виолета Илиева, директор на Регионално управление на образованието –  Бургас. Присъстваха председателят на Окръжен съд – Бургас, съдия Росица Темелкова; зам.-председателя на Районен съд – Бургас, съдия Анна Щерева и доскорошния председател на институцията, съдия Яна Колева; окръжният магистрат Таня Маркова и районният съдия Анатоли Бобоков.

Административният ръководител – председател на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова приветства гостите с думите "Представените есета показват, че Вие сте мъдри, мислещи и отговорни млади хора към себе си и обществото. Вашата творческа креативност е нашия смисъл да изпълняваме дълга си. Да бъдем справедливи, въпреки предразсъдъците и трудностите; да търсим винаги правотата и обективната истина, стъпила на законността. И както е казал един от участниците "желаем да живеем в държава, в която върховенството на закона е неоспоримо“!“

28 ученици, сред които и студенти се включиха в конкурса, от които тричленно жури излъчи 7 призьори. Най-многобройни бяха участниците от ПМГ "Акад. Никола Обрешков“. Окръжният магистрат Таня Маркова бе един от членовете на журито, като сподели, че работата на комисията е била много затруднена. "Когато четох Вашите теми, се изненадах, с каква точност посочвате най-големите рани в обществото ни; с каква болка пишете за тях и се почувствах виновна, че ние – възрастните, не сме успели да изградим общество, в което на такава крехка възраст Вие да не трябва да се срещате с болката, агресията и несправедливостта. Възхити ме, Вашата проницателност!“, това емоционално признание и благодарност отправи към всички участници съдия Маркова.

Най - малкият отличен есеист бе седмокласникът от ОУ "Хр. Ботев“, кв. Долно Езерово, Стефан Чалъков. Трима от класиралите се на първи места в различните възрастови групи, бяха ученици от ПМГ "Акад. Никола Обрешков“ – Костадин Петранесков от 11 а клас; Валя Вергиева и Асен Михайлов от 9 б клас. В най-голямата възрастова група отличия получиха дванадесетокласниците Стиляна Николова от ПТГ "Проф. А. Златаров“ и Стамен Въчков от ПГСАГ "Кольо Фичето“. Сред класираните бе и студентът от Бургаски свободен университет Красимир Русев, който за втора година участва в конкурс за есе организиран от двете съдебни институции. Всички участници в конкурса получиха лично грамоти за достойно представяне от председателя на Окръжен съд – Бургас, съдия Темелкова.

Церемонията приключи с изнесена лекция – дискусия от съдия Бобоков на тема "Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления извършвани от наркозависими лица“. С това бе дадено и началото на новия образователен цикъл на програмата "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, по която ще продължават да работят съвместно Окръжен и Районен съд – Бургас през новата учебна 2018/2019 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: