Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Окръжна прокуратура - Бургас откри нарушения с адресни регистрации в община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 10:30 / 12.06.2015Коментари (0)1170
© Burgas24.bg
Открити са нарушения при проверка на Окръжна прокуратура -Бургас с адресни регистрации в община Несебър, съобщават от Районна прокуратура - Несебър.

Извършената от Окръжна прокуратура - Бургас проверка по реда на надзора за законност относно спазване на Закона за гражданската регистрация /ЗГР/, е показала допуснати нарушения в Община Несебър. Основните нарушения са по отношение на броя на лицата, които могат да бъдат регистрирани на един и същ адрес със съгласието на собственика и документите, които следва да се представят при регистрацията. Съгласно чл. 99 а от ЗГР броят на лицата, които могат да се регистрират по настоящ адрес на адреса на едно жилище със съгласието на собственик на жилището, не може да надвишава повече от три пъти броя на лицата, които обичайно могат да обитават съответното жилище.

За периода 01.10.2014 - 25.05.2015 година на територията на Община Несебър на осн. чл. 92 ал. 1 от Закона за гражданската регистрация са били извършени 451 регистрации по постоянен адрес и 1602 - по настоящ адрес. В хода на проверката са установени случаи, при които към материалите по регистрацията по настоящ адрес не са приложени документи за собственост или са приложени документи, удостоверяващи предоставено право на строеж, удостоверение за въвеждане в експлоатация, договори за наем, без да са посочени точно колко квадратни метра е площта на имотите и дали въобще е извършено строителството. Непълнотата на информацията в тези документи препятства възможността да се установи спазено ли е изискването на чл. 99 а от ЗГР.

Установен е случай, при който на адрес в КК "Слънчев бряг" в обществена сграда със застроена площ от 66 кв.м са регистрирани 11 лица. На адрес в Обзор са регистрирани 26 лица, а от приложените документи не става ясно каква е площта на имота. На друг адрес в Обзор са регистрирани 14 лица, а от документите по преписката се установява, че имотът не е застроен. На адрес в гр. Несебър са регистрирани 11 лица. В документацията на лицето, дало съгласие да се извършат регистрациите, е приложен нотариален акт за дарение на ½ идеална част от имот с обща площ 100 кв.м. На адрес в с. Равда са регистрирани 12 лица, като е представено удостоверение за въвеждане в експлоатация, без да е ясно какво е предназначението на сградата - административна или жилищна и с каква площ е сградата. На адрес в с. Кошарица са регистрирани 11 лица. Имотът на този адрес е с площ от 38 кв.м. Има случаи, при които лица, различни от собствениците на имотите, са подали декларации за даване на съгласие за извършване на регистрация по настоящ адрес.

Районна прокуратура - Несебър е отправила 10 предложения по реда на надзора за законност до кметовете на градовете Несебър, Обзор, Свети Влас и селата Радва, Тънково, Кошарица, Оризаре, Паницово, Баня и Гюьоловица. Указала е да възложат на компетентни длъжностни лица да предприемат организационни мерки във връзка с извършването на задълбочени проверки при внасянето на изискуемите по закон документи, необходими за регистрация по настоящ адрес. Да извършат отново проверки на всички преписки, по които са констатирани случаи на множество регистрации по настоящ адрес с оглед спазването на чл.99а от ЗГР, както и да предприемат организационни и нормативни мерки във връзка със създаването на ясни критерии за прилагането на чл.99а от ЗГР.

Същевременно Районна прокуратура - Несебър е възложила допълнителна проверка с оглед данни за извършени документи престъпления.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: