Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Омайният разказвач Георги Бърдаров очаква бургаските читатели в новата библиотека
Автор: Екип Burgas24.bg 09:09 / 08.04.2021Коментари (0)887
©
Най-новата книга на Георги Бърдаров безапелационно се нареди на челните места в класациите на читателите още с излизането си в края на декември.

Четири години след премиерата на един от най-обсъжданите български романи през последното десетилетие "Аз още броя дните", хитовият писател ще представя втория си роман "Аbsolvo te“ утре в Бургас.  Той ще бъде специален гост - автор в новата библиотека. Ценителите на стойностната литература ще могат да се сдобият с романа и личен автограф от автора на официалната премиера днес, 8 април, от 18.30 часа, ет 2. На място ще бъдат спазени всички мерки за безопасност.

"Аbsolvo te“  е заглавието, което носи новата книга на Георги Бърдаров. Нейна основна тема е прошката. В сюжета се преплитат две истории, свързани с Холокоста и арабо-израелския конфликт. Темата рови в човешката душа, а това не е случайно за онези, които го познават тъкмо като специалист по етно-религиозни конфликти.

Романът е инспириран от две истински истории. Те са отдалечени във времето, но свързани от човечността и нуждата да простиш онова, което не можеш да простиш на себе си, за да се освободиш от минали, сегашни и бъдещи действия, родени от омразата.

Паралелните сюжетни линии постоянно прехвърлят действието от концлагерите на нацистка Германия към нестихващия и в наши дни, арабо-израелски конфликт.

Какво може да накара обикновените хора да извършват ненормални по своята жестокост изстъпления и зверства?

"Можем ли да простим непростимото?“, пита в романа си географът, писател и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски“ доц. Георги Бърдаров.

 "Аbsolvo te“ е реплика, която се е използвала в католическата църква по време на изповед и означава "Опрощавам ти греховете".

"За мен това е книга, в която всеки може да се разпознае - защото всеки има нещо, което не може да прости на себе си и може би чрез прошката спрямо друг човек, изчиства самия себе си", казва писателят.

Бърдаров попадна във фокуса на общественото внимание с успеха на разказа "За петата ракия или колко е хубав животът". Едва няколко години след като бе написан и публикуван онлайн, една сутрин той се превърна във фурор, четен и споделян лавинообразно във виртуалното пространство. Над милион вече са неговите посетители, четивото и днес вълнува с мъдрата, живописна и меланхолична история, дошла от родопските села Гудьовица и Гоздьовица. След това Бърдаров спечели първото и засега единствено телевизионно литературно реалити "Ръкописът“, а издаденият след това "Аз още броя дните" от 2016 г. се превърна в бестелър.

Победителят в телевизионното рeалити за писатели "Ръкописът" често споделя, че 25 години е писал, без да бъде публикуван и без нито един обратен отзив. Което е пример, че човек не трябва да се отказва, ако писането е вътрешна негова потребност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: