Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Омбудсманът на Бургас: Доставчиците на интернет и кабелна телевизия да дадат възможност за електронно заплащане на сметките
Автор: Екип Burgas24.bg 17:52 / 19.03.2020Коментари (0)2569
©
Общественият посредник на Община Бургас Тодор Стамболиев призова всички доставчици на интернет услуги и кабелни телевизии на територията на Община Бургас да потърсят начин за плащане на таксите към тях по електронен път.

Ето какво написа до медиите Стамболиев:

"По електронната поща получих жалба от живуща в гр. София г-жа М. Николова, в която сигнализира, че иска да заплати месечната такса към доставчика на интернет и на кабелна телевизия за адрес в Бургас, където се ползват тези услуги от майка и. Възрастната жена не може, а и не искала да обикаля из града, в търсене на офиси, където да бъде извършено плащането, а и офисите били само три в града и на огромно разстояние един от друг. Молителката пита дали Община Бургас извършва заплащането на такъв вид услуги, тъй като от доставчика на интернет и споделили, че нямат предвиден онлайн начин за плащане. Предполагам, че и други се интересуват от този въпрос.

Няма създадена организация в Община Бургас, чрез която да се поеме заплащането на такъв тип услуги от нейни служители, както и принудителни мерки, които да накарат частните дружества, да въведат промяна в начина си на работа, касаещо начина на заплащане на предоставените от тях услуги. Споделям и уважавам напълно желанието на лицето да предпази по всякакъв начин здравето и живота на родителите си, но съм наясно, че Община Бургас няма нито човешки, нито финансов ресурс да поеме предоставянето и на такъв тип услуги. Всъщност дали ще получат плащания на време и по безопасен начин е въпрос, от който предполагам се интересува и самото частно дружество. От своевременното плащане на тези такси се сформират приходите на дружеството и се осигурява възможността да се заплаща труда на служителите му и да се покриват други месечни разходи. Редно е предоставящият и ползващият услугата да потърсят заедно решение.

Към момента за възрастните, самотните и болни хора се извършва  доставка на храна и на лекарства от домашен социален патронаж, както и на храна от детска млечна кухня на заявилите ползването на тези услуги лица.

Възползвайки се от сигнала обаче, днес чрез всички Вас, медиите отправям настоящата препоръка до всички доставчици на интернет услуги и кабелни телевизии на територията на Община Бургас, да потърсят възможност за плащане на таксите към тях по електронен път и начин тази информация да стигне до потребителите на услугата им", пише той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: