Онкото купува нова апаратура за 2.5 млн. лв.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:00 / 13.12.2016
925
"Комплексен онкологичен център-Бургас" ЕООД иска да закупи със собствени средства на дружеството нов компютър томограф, подходящ за планиране на пациенти за лъчелечение за сумата до 2 500 000 лв., установи справка на Burgas24.bg.

"На основание изискванията на Наредба № 6/29.01.2010 г. на МЗ, за утвърждаване на медицински стандарт "Лъчелечение",наличието ни на Второ ниво на компетентност на Отделение по лъчелечение, съгласно Разрешение за дейност № КОЦ-214/21.09.2016 г. на МЗ и най-вече с оглед въвеждане на иновативни технологии на лечение, при което гражданите на обслужвания регион и от страната ще имат възможност да получат този вид лъчетерапия в град Бургас.

Комплексен онкологичен център-Бургас" ЕООД въведе като метод на лечение радиохирургията. За правилното й изпълнение, съгласно гореспоменатия медицински стандарт, е необходимо да се закупи горецитираната апаратура. По този начин ние ще отговаряме на 100% от изискванията на стандарта по лъчелечение за извършване на радиохирургия.

След провеждането на предварителни проучвания, установихме, че прогнозната стойност на активите, които предвиждаме да закупим със собствени на дружеството средства е в размер до 2 500 000.00 лв.(два милиона и петстотин хиляди лева), с включен ДДС", са мотивите на от д-р Христо Дечев Дечев, управител на "Комплексен онкологичен център-Бургас" ЕООД, с които иска от Общинския съвет да позволи закупуването на новата техника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Вълна от възмущение сред бургазлии след вандалски акт в центъра н...
От АПИ садиха дървета край обходния път на Бургас
Започва делото срещу Омар – шофьорът на автобуса-убиец, отнел жив...
Очертава се страхотен бургаски Джулай!
Копието на Панагюрското златно съкровище идва в Бургас
Бургазлия остана без кола, причината – шофирал е дрогиран


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).