Операторът на летище Бургас: Предлагаме справедливи цени за паркиране на автобуси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:25 / 24.03.2015
2489
Операторът на бургаското летище даде повече информация относно възникнали напоследък проблеми:

Като оператор на летище Варна и летище Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД работи за предоставяне на висококачествени услуги и се стреми съм постигане на най-високо ниво на удовлетвореност на клиентите. Целта ни е утвърждаването на двете летища като атрактивни дестинации за пътници, туроператори и авиокомпании.

През последните години "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД инвестира милиони в изграждането на нова инфраструктура, в това число пътища и паркинги, на летище Бургас и летище Варна. Проектирането и изпълнението на проектите бе осъществено от утвърдени фирми с международен опит, в съответствие с високите световни стандарти в бизнеса. Това се потвърждава и от високото мнение на клиентите в правените регулярни проучвания. Компанията продължава да проучва и въвежда нови подобрения.

Само през последните три години в пътища и паркинги са вложени 14 милиона лева. Поддържането на високо ниво изисква постоянни грижи и инвестиции в 11-те паркинга на летище Бургас и 9-те - на летище Варна, без това да е включено в друга летищна такса.

В същото време цената на месечната абонаментна карта за паркинг за автобуси е 60 лв. (много различна от представяната от превозвачите). Всяка компания може да избере най-изгодните за нея условия измежду многото възможни варианти: 2 лв. на час за автобус, 60 лв. - за месец или 240 лв. - за летния сезон. Ако оперира целогодишно може да използва дадената възможност да плаща за всички 12 месеца - 400 лв. годишна такса (33 лв. за месец, което е близо 50 % отстъпка от обявената месечна такса). Сравнено с други цени за паркиране при подобни условия у нас и по света и пазар от около 4 милиона пътници годишно - много добра цена.

Размерът на таксата бе уговорен в детайли с транспортните фирми още преди летния сезон на миналата година, така че да могат да ги калкулират при планирането на своите разходи.

Спекулациите с това добър или лош ще бъде летният сезон, нямат нищо общо с темата. Всеки един участник в туристическата верига, включително летищата, ще бъде повлиян от сезона еднакво.


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
25.05.2015 Транспортни фирми отказват да возят туристи на летище Бургас
22.05.2015 Автобусни превозвачи излизат на протест срещу ръководството на летище
Бургас
13.05.2015 Операторът на летище Бургас: Не може да се намесим в полза на превозвачите
11.05.2015 Транспортните фирми от Бургаско организират протестно автобусно шествие
10.06.2014 Няма развитие по конфликта с превозвачите на бургаското летище
07.06.2014 Операторът на летището: Цената на годишната карта за ползване на паркинг е намалена с 62%
Още новини от Новини от Бургас:
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).