Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Оперират безплатно катаракта на хората от старческите домове в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 16:39 / 01.06.2019Коментари (0)2309
©
До края на 2019-а година очните специалисти на Медицински център "Оксиком“ ще оперират безплатно възрастните пациенти от домовете в Бургаска област и по-конкретно тези, които страдат от напълно лечимата катаракта, но нямат възможност да си позволят тази операция и импланта. Това обяви д-р Малина Топчийска по време на празничния коктейл по случай 20-годишнината на медицинския център.

През последните 2 години, екипите на МЦ "Оксиком“ проведоха няколко мащабни кампании. Следвайки своята социално-отговорна политика, офталмолозите на здравното заведение посетиха десетки села в Бургаска област, в които бяха прегледани и лекувани над 800 души - напълно безплатно.

От началото на 2018 година са обходени и няколко старчески дома, в които са прегледани над 70 души и оперирани около 40, при които е установен проблем. Ежегодно се провеждат и кампании за превенция на едно от най-коварните очни заболявания – глаукомата.

МЦ "Оксиком“ не забравя и за най-малките. Всяка година бургаски ученици от 1-ви клас биват преглеждани безплатно с цел превенция на едно изключително социално значимо заболяване, каквото е "мързеливото око“.

"Работихме и със социални служби и организации като "Каритас“, за да върнем зрението на хора, към които животът не е бил благосклонен. С цел да се насърчават децата да излязат от затворените пространства и виртуалната реалност, началото на 2019 г. организирахме и тенис турнир "Оксиком Оупън“ за деца до 10-годишна възраст, където участваха едни от най-добрите тенисисти от цялата страна. Ще продължим тези кампании и ще обхванем уязвимите групи и най-вече децата, защото за "Оксиком“ профилактиката на здравето е кауза", обеща д-р Топчийска.

Припомняме, че през далечната 1999 г. мечтата на Д-р Нели Джокова за създаване на център, където бургазлии и гостите на града да получат адекватна, висококвалифицирана и достъпна грижа, се сбъдва. Доверието на пациентите и нарастващото търсене, стимулира привличането на други изключителни офталмолози.

20 години по-късно, "Оксиком“ е много повече от офталмологичен център. Тук работят специалисти и от други области на медицината – ортопедия, неврология, УНГ, пластична хирургия и естетична медицина.

"Още си спомням представянето ни пред Висшия медицински съвет към Министерството на здравеопазването за получаване на лиценз. Онзи ден е сякаш пред очите ми. Повечето от колегите се съмняваха, че частно здравно заведение ще просъществува в Бургас. Тогава Д-р Димитър Игнатов, председател на БЛС по това време каза: " Колеги, нека да опитат, ако не стават, те сами ще затворят!“ И ето ни тук сега - 20 години по-късно … явно ставаме!“, коментира д-р Джокова и допълни, че очаква следващите 20 години "с нетърпение и с обещанието да продължим да се развиваме, да продължим да изискваме и предлагаме адекватно здравеопазване за пациентите на Бургаска област“.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: