Опит за измама? Вижте как брокер на недвижими имоти опита да вплете в мрежите си семейство софиянци!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (4)
16:42 / 07.08.2019
5378
Софиянец се свърза с редакцията на Burgas24.bg, за да сподели печалния си опит да закупи жилище на родното ни Черноморие. Георги Ганев и семейството му останали меко казано разочаровани от непрофесионалното отношение от страна на бургаски брокер на недвижими имоти. Пропътували целия път от столицата до Бургас за оглед, който така и не се осъществил. Посоченият от фирмата адрес пък бил фалшив…

Ето и цялата история, разказана от нашия читател:

 "Със съпругата ми решихме да закупим имот на нашето Черноморие. Спряхме се на Свети Влас. В сайта ALO.BG попаднахме на обява за продажба на студио в комплекс CROWN FORT CLUB, на цена от 18500 евро. Офертата беше публикувана от фирма INTERNACIONAL.BG, с адрес гр.Бургас, ул. "Апостол Карамитев" 10 и управител Ал. Г. Обадих се на посочения телефон, разговаряхме с господина за имота, евентуална отстъпка и т.н. На следващия ден отново се чухме по телефона. Той ми каза ,че собственикът е готов да свали 500 евро от цената, но нямали извадени необходимите документи за продажба,и им трябвал около месец да ги извадят. Отговорих, че искам да направим оглед и ако решим с жена ми можем да оставим капаро. Обадих се на следващия ден, Г. ми обясни, че можем да направим оглед на 31.07.2019 г. и че собственикът искал малко по-голямо капаро, за да покажем сериозност. Ставаше въпрос за 3000 евро. Каза ми, че можем да преведем парите, а той ще ми прати на вайбър  образец от договора и като отидем за оглед ще го подпишем. Отговорих, че първо искам да направим оглед и той се съгласи.

На 31.07.19 г. тръгнахме към Бургас със съпругата ми и сина ми. Бяхме стигнали почти до Бургас, когато ми се обади Г. и ми обясни,че не може да има оглед, защото управителят на комплекса не искал да разреши огледа. Обясних му, че отиване и връщане са 800 км и така не може да се подиграва. Каза, че нямал вина, че явно някой друг искал да купи студиото, защото цената била много изгодна, някой близък до управляващата фирма и че в дадения случай той освен да ми обясни ситуацията друго не може да направи. Стигнах до Бургас, отидох на посочения в обявата адрес на фирмата на ул. "Ап. Карамитев" 10, но се оказа, че на този адрес такава фирма няма. Отново му се обадих и попитах защо адресът е фалшив, на което той ми отговори , че не поддържа този офис, че ако останем в Бургас можело да се видим на следващия ден следобед, защото жена му имала рожден ден и й бил обещал да излезе с нея. Казах му, че за тази подигравка, ще пиша до всички възможни институции и му затворих телефона.Около 15 мин след това брокерът ми се обади и започна да ме заплашва,че ще ме съди за клевета, че щял да ми намери данните и т.н. Оказа се.че е влязъл във вайбъра и е изтрил образеца на договора, който ми беше изпратил, а също и всички  обяви на фирмата в интернет. Когато за първи път видях въпросната обява, която ме заинтересува, прегледах всички обяви на въпросната фирма, INTERNACIONA.BG. Имаше доста обяви,къщи, апартаменти, под наем, както и описание на десетгодишна история на фирмата. Сега ако изпишете тази фирма в GOOGLE, такава фирма не излиза въобще. Много странно, така бързо да заличиш толкова години труд. Повече няма какво да добавя. Бесен съм, че такива хора се рекламират и работят. Надявам се, че ще се заинтересувате и ще направите нужното,та такива хора, да не петнят репутацията на целия бранш".  

Burgas24.bg остава отворен за отговор от страна на заинтересованите страни.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).