Организират благотворителен базар по повод Световния ден на социалната работа

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:06 / 22.02.2019
2358
Община Бургас организира пролетен благотворителен базар, който ще се проведе от 15 до 17 март включително по повод Световния ден на социалната работа. Зала №4 на Експоцентър "Флора" ще бъде домакин на шареното събитие, като в него се предвижда участие да вземат над 30 звена за социални услуги от Община Бургас.

Официалното откриване ще бъде в петък - 15 март, от 11:00 часа, като ще бъде съпътствано от богата културна програма. Служителите в различните центрове за социални услуги в Община Бургас ще покажат уменията си като истински творци. От благотворителния базар ще може да си купите пролетни сувенири, необходими вещи за дома, стилни бижута от естествени природни и рециклирани материали.

Ще бъдат представени и сладки изкушения и традиционни ястия от българската кухня. За доброто настроение на всички гости ще се погрижат самите творци от социалните звена. Модно ревю на ръчно изработени артикули дамска и детска мода е част от програмата на събитието.

Центърът за обществена подкрепа ще представи дейността си чрез изнесена приемна. По време на нея всеки, който има желание и потребност, може да получи безплатна еднократна консултация от специалист. През целия ден на разположение ще има забавна творческа работилница за деца.

Световният ден на социалната работа тази година ще премине под мотото "Осъзнаване важността на човешките взаимоотношения", което се припокрива изцяло с мисията на всички специалисти.

На този ден в годината социалните работници по света се обединяват, за да отпразнуват постиженията на професията и да насочат общественото внимание към същността, спецификата и необходимостта от тази трудна и много хуманна работа. Често обаче трудът и успехите на хората в социалната система остават неразбрани, незабелязани и неоценени.

Каним ви да се запознаете отблизо с дейността на специалистите, ангажирани в пряката работа с най-уязвимите хора в обществото, и да се информираме заедно за обхватността, достъпността, професионализма и разнообразието на социалните услуги в нашия град.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).