Организират и автошествие срещу прайда в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
09:15 / 14.05.2021
1101
Граждани и местни общественици се обявиха срещу провеждането на "Бургас прайд" в морския град.  Йорданка Лазаринова, Боян Дяков и Валери Ангелов организират протестно автошествие срещу прайда под наслов "Да съхраним традиционното българско семейство". Те призоваха бургазлии да се включат, за да покажат своята отговорна гражданска позиция.

"Ние не сме против различните, а сме против агресивното развяване на това различие и налагането му, особено пред очите на деца и младежи", заявиха организаторите. По думите им  натрапването на сексуална ориентация по начин и със средства, характерни за т.н. прайдове, навлиза недопустимо в личната сфера на всички останали, които не споделят целите и идеите на организатора.

"Обявяваме се срещу провеждането на "Бургас прайд" и се застъпваме за идеите, които защитават и изразяват поддръжка за традиционното българско семейство", заявиха организаторите".

Автошествието ще се проведе на 15 май (събота) от 11:00 до 12:00 ч. по следния маршрут: спортна зала "Бойчо Брънзов" – бул. " Стефан Стамболов " – ул. " Сан Стефано " – бул. "Христо Ботев" – ул. "Булаир" – бул. "Демокрация" – бул. "Стефан Стамболов" – спортна зала "Бойчо Брънзов".

НФСБ също излезе със своя позиция, в която категорично осъди провеждането на подобен тип парад. От там заявяват възмущението си от "решението на кмета Димитър Николов с бездействието си да позволи провеждането на "Бургас прайд"".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).