Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Организират подгряващ концерт за фестивала ВОДА на симБиотично
Автор: Екип Burgas24.bg 09:44 / 16.08.2019Коментари (0)881
©
“Каним ви на един необикновен музикален експеримент, с който ще подгреем преди фестивала за съвременно изкуство ВОДА и ще потънем в експерименталните електронни и природни звуци, събрани от солниците и "симБиотично". Лежерно, неделно и много неочаквано ...." – така домакините на Атанасовско езеро призовават почитатели на електронната музика и на езерото да се включат в интересното събитие тази неделя.

Българският музикален проект E.U.E.R.P.I.. и германският музикален проект Ypsmael ще се срещнат заедно на брега на Атанасовско езеро, за да направят един спонтанен експериментален концерт, основан на импровизация и композиция на живо, който ще се случи тук и сега и никога няма да бъде повторен в същия вид.

Немският артист Норман или Ypsmael гостува за пореден път в България. Преди 2 години той се среща с 37-годишния  Мирян Колев, познат като E.U.E.R.P.I., в Бургас на фестивала за съвременно изкуство "Вода“. Първият им общ проект се осъществява миналата година. Пр4ез 2019 решават да направят мини-турне из страната с концерти- импровизации във Велико Търново, Бургас, а след това и на нос Емине.

Музиката на Ypsmael е базирана върху композиция на живо и свободна импровизация, използвайки звуци, отразяващи заобикалящата го социална и физическа среда. Изпълненията му на живо са site-specific, като пряко се влияят от аудиторията, другите музиканти с които колаборира и акустиката на помещенията. Създателят на проекта има богата биография в колаборациите на живо като някои от участията му включват съвместни пърформанси с десетки артисти.

E.U.E.R.P.I.. е солов проект на Мирян Колев, живеещ и творящ в Стара Планина и представящ музиката си в различни географски пояси. Проектът му е създаден през 2011 с основната цел да представя музиката като вид експресия или с други думи да може да предаде емоции и мисли под формата на звук, в максимално чист вид, без да се пречупват и слагат в рамки. Стилът му е експериментален ембиънт, а музиката му е композиционно-импровизационна, което значи че върху един изграден звуков скелет се импровизира и всеки отделен музикален пърформанс е различен, пряко влияещ се от настоящия момент, мястото на представяне и атмосферата. Занимава се с музика от 15- годишен, но е стартирал соловия си проект E.U.E.R.P.I. преди 8 години и оттогава се отдава и на композиране.  Има издадени 6 албума, от които три солови. Създава и композиции за различни интердисциплинарни проекти като танцови представления.

Изпълненията им могат да бъдат чути само по веднъж и са ориентирани спрямо конкретното място и аудиторията. Има доза риск в подобни представления, но точно в него се крие чарът им.

Очакваме с нетърпение какво ще се получи в Бургас на брега на Атанасовско езеро. Заповядайте и вие – входът е свободен.

Концертът "Warm up for WATER" е подгряващо събитие за фестивала за съвременно изкуство "ВОДА", който се реализира от Сдружение "Танц БГ" и Българска Фондация Биоразнообразие – клон Странджа  с подкрепата на Община Бургас - Програма за съфинасиране на културни проекти, Младежки Културен Център – Бургас, Министерство на Културата, БНР-Бургас, Старт Инженеринг АД, ВИЖ Бургас, както и с подкрепата на бургаската общественост, включила се в кампанията "Заедно за ВОДА". БИЛЕТИ за ВОДА 2019 вече могат да се закупят от касата на Часовника - цена 8 лв. за ден, 20 лв. за целия период на фестивала.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Свлачище в "Сарафово"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: