Още две вечери прожектират филми на "Охлюва"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:45 / 20.08.2015
672
Още два дни от 21:00 часа на открита лятна сцена "Охлюва" в Бургас любителите на българското кино ще могат да гледат съвременни български игрални филми. Прожекциите са част от летния филмов маратон на Община Бургас "Кино под звездите", който се организира за поредна година.

Киноманите ще видят тази вечер драматична история. Филмът "Съдилището" разказва за отношенията между бащата Митьо - работник в мандра (в ролята Асен Блатечки) и сина му Васко (Ованес Торосян) и преодоляването на отчуждението между тях. Действието се развива на фона на тежките икономически условия и безработица, с които е принуден да се справи бащата в бедния пограничен район, в който живее. Двамата трябва да се върнат към забравеното минало, за да срещнат дълго пазени тайни и да преоткрият пътя към себе си. Преплитат се истории по истински случаи от региона на Ивайловград. Разтърсваща любовна история внася нотка романтизъм.

Седмицата на българското кино ще завърши утре вечер с "Инкогнита". Филмът е анализ на необятния и противоречив свят на човека. Това е нов прочит на повестта "Бариерата" на Павел Вежинов - метафизичен поглед на режисьора Михаил Пандурски в тъмната бездна на човешкото подсъзнание. "Инкогнита" е вълшебно огледало, в което всеки от нас може да се огледа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).